Топ Вести

Ракометна Академија

Промовирана е нашата школа во Берово

22.02.2016

Вчера во Берово е промовирана уште една школа во системот на Академија Металург. Школата се вика “Дедо Иљо Малешевски“, ја води Драги Рашковски, а тренинзите ќе ги изведува...

читај повеќе >

Заврши “Новогодишниот турнир“ на Ракометна академија на Металург

28.12.2015

Заврши традиционалниот “Новогодишен турнир“ на Ракометната академија на Металург, кој традиционално се организира во последниот викенд од календарската година. Вчера беа...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: СИТЕ УЧЕСНИЦИ НА ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ 2015

26.06.2015

Уште еднаш ви ги претставуваме сите што беа дел од летниот камп на Металург 2015. Прва смена: Втора...

читај повеќе >

СЕ ИСПРАЗНИ КАМПОТ НА МЕТАЛУРГ

26.06.2015

Се има свој почеток, но и свој крај. Дојде моментот кога мораме да го објавиме крајот на кампот на Металург за 2015 година. Денеска е денот на заминувања, па затоа уште од рано...

читај повеќе >

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: АНГЕЛИТЕ НА ЈУЛЕ ЦРВЕНКОСКА

26.06.2015

Ние сме мали, ама сме непобедливи и никој не може против нас. Тоа што можеме ние, не можете вие. Боите на нашата група, тренеру, сјајат за вас, многу ви благодариме што бевте со...

читај повеќе >

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: ТРИНАЕСЕТТЕ ВЕЛИЧЕСТВЕНИ ОД КУМАНОВО

25.06.2015

Ние сме мала чета, ама одбрана. Цело Куманово да го превртиш други такви не наоѓаш. Кај нас нема фалба, нема ниту лажна скромност, ние со право трврдиме дека сме најдобри во...

читај повеќе >

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: ШАРМАНТНАТА ДРУЖИНА НА АНЕ ВЕЛКОВ

25.06.2015

Дојде редот и до нас. На самиот почеток сакаме да ви кажеме дека ние сме најмалите деца во кампот и не претендираме да бидеме најдобри, најсилни или најдобри спортисти. Тие...

читај повеќе >