Топ Вести

Ракометна Академија

ВО НЕДЕЛА СТАРТУВА МИНИ ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

18.04.2012

Стартува новата сезона на мини лигата на Металург. Оваа сезона ќе се натпреваруваат 16 екипи поделени во три категории: генерација 98/99, генерација 2000/2001 и генерација 2002 и...

читај повеќе >

ТАСЕВСКА МАРИЈА: РАКОМЕТОТ Е МОЈОТ ЖИВОТ

04.03.2012

Металург е еден од ретките спортски колективи кои посветуваат посебно внимание на работата со децата. Металург има цел систем на ракометни школи во кои тренираат стотици...

читај повеќе >

ЗАТВОРЕН ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ 2011

26.06.2011

Летниот камп 2011 е официјално затворен. Од 19 до 25 јуни, 65 наши млади ракометари и ракометарки, сместени во прекрасниот хотел “Бетон“, ги совладуваа техниките на ракометот....

читај повеќе >