Топ Вести

Ракометни Школи

Нашата ракометна школа во Тафталиџе врши упис на нови членови

01.02.2018

Најмладата школа во нашето ракометно семејство, лоцирана во ОУ “Братство“ во Тафталиџе, врши упис на нови членови. Школата веќе има преку 20 деца и е под раководство на...

читај повеќе >

(Фотогалерија) Одржан ракометен турнир во Берово, под закрила на Ракометна Академија Металург

22.02.2016

По повод промоцијата на нашата нова школа во Берово, организиран е ракометен турнир, кој се одржа во салата “Македонски бранители“ во Берово и на кој учествуваа по три екипи...

читај повеќе >

Промовирана е нашата школа во Берово

22.02.2016

Вчера во Берово е промовирана уште една школа во системот на Академија Металург. Школата се вика “Дедо Иљо Малешевски“, ја води Драги Рашковски, а тренинзите ќе ги изведува...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: МЕТАЛУРГ ПОЧНА СО СЕЛЕКТИРАЊЕ НА ДЕЦАТА ОД ГЕНЕРАЦИЈА 2002/3

29.05.2015

Денеска во Автокоманда почна селектирањето на децата од генерација 2002/3, машки и женски. Под внимателен надзор на неколку наши тренери, децата изведуваа вежби за увид во...

читај повеќе >

ФОТО: НАША ШКОЛА ОД СКОПЈЕ НА ГОСТИ КАЈ КУМАНОВСКАТА ХАЗЕНА-МЕТАЛУРГ

26.03.2015

Продолжуваат спортските средби меѓу нашите школи во Македонија. Скопската школа Велкова 5 в недела гостуваше во Куманово. Домаќинот, Ракометната академија Хазена - Металург...

читај повеќе >

ФОТО: ПРИЈАТЕЛСКИ ДВОМЕЧ МЕЃУ НАШИТЕ ШКОЛИ ОД СКОПЈЕ И ОД ОХРИД

02.03.2015

Една од нашите скопски школи, таа на Милева Велкова, гостуваше во Охрид, каде одигра неколку пријателски средби со нашата охридска школа, предводена од Сани Џамтоска....

читај повеќе >

ДЕЛЧЕВО ВЧЕРА БЕШЕ ЕПИЦЕНТАР НА ДЕТСКИОТ РАКОМЕТ ВО МАКЕДОНИЈА

02.03.2015

Во Делчево вчера беа организирани ракометни игри со учество на школите на Академијата Металург од овој дел на Македонија. Натпреварите имаа пријателски карактер, а се...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ОТВОРИ ШКОЛА И ВО КРАТОВО

02.03.2015

Во склопот на вчерашните ракометни игри во Делчево, Металург ја промовираше и својата нова школа во Кратово, Кочо Рацин-Металург. Предводени од Кристина Младеновска,...

читај повеќе >