Топ Вести

Ракометни Школи

МЕТАЛУРГ ОТВОРИ ШКОЛА И ВО КРАТОВО

02.03.2015

Во склопот на вчерашните ракометни игри во Делчево, Металург ја промовираше и својата нова школа во Кратово, Кочо Рацин-Металург. Предводени од Кристина Младеновска,...

читај повеќе >

УСПЕШЕН НАСТАП НА НАШАТА ШКОЛА ВО КИЧЕВО

24.02.2015

Нашата школа од Кичево, водена од Дијана Митановска и од Вања Бошковиќ, деновиве одигра тромеч со соодветните селекции на школата Алушевски од Кичево. Децата беа поделени во...

читај повеќе >

ТУРНИР НА АКАДЕМИЈАТА МЕТАЛУРГ ВО КАВАДАРЦИ

31.01.2015

Во организација на ракометната академија Металург - Тиквеш, денеска во Кавадарци се одржа ракометен турнир на кој учествуваа дел од ракометните школи на...

читај повеќе >

ФОТО: ЗАВРШИ ЗИМСКИОТ КАМП НА НАШИТЕ ШКОЛИ ОД КУМАНОВО И ОД ПРИЛЕП

06.01.2015

Нашите школи од Куманово и од Прилеп оваа година организираа зимски камп, кој од 2 до 6 јануари се одржа во Дојран. Сместени во хотелот “Истатов“, младите ракометари и...

читај повеќе >

ФОТО: МЕТАЛУРГ НА ГОСТИ ВО КРАТОВО

23.12.2014

Претставници на Металург, на чело со директорот на Академијата Металург Тони Ристевски, вчера гостуваа во Кратово каде, по повод патронатот на ОУ “Кочо Рацин“, се одржаа...

читај повеќе >

ВО КУМАНОВО СЕ ОТВАРА НОВА ШКОЛА НА МЕТАЛУРГ

01.10.2014

Во Куманово се отвара нова школа на Металург. Школата ќе почне со работа на 2 октомври, во салата на О.У. “Христијан Тодоровски Карпош“. Во школата ќе тренираат деца од...

читај повеќе >

НАШАТА ШКОЛА ОД ПРИЛЕП Е ПОБЕДНИК НА ТУРНИРОТ ВО КУМАНОВО

29.09.2014

Во организација на Ракометна академија Металург – Хазена, вчера се одржа турнир на кој учествуваа нашите школи од Куманово, Прилеп и една од школите од Скопје. Иако...

читај повеќе >

ТУРНИР НА НАШИТЕ РАКОМЕТНИ ШКОЛИ ВО КУМАНОВО

26.09.2014

Во организација на Ракометна академија Металург - Хазена, утре ќе се одржи турнир на кој ќе учествуваат нашите школи од Куманово, Прилеп и една од школите од...

читај повеќе >

БРЗО НАПРЕДУВА НАШАТА ШКОЛА ВО КАВАДАРЦИ

16.09.2014

Брзо напредува нашата школа во Кавадарци. Иако е отворена пред само неколку месеци, таа веќе може да се пофали со шеесетина деца кои редовно и вредно тренираат. Школата ја...

читај повеќе >

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ЗА НАШАТА ШКОЛА ВО ПРИЛЕП

15.09.2014

Одлични резултати постигнува нашата школа во Прилеп, која со своите 130 ракометарчиња е нашата најголема школа. Водена од Гоце Макалоски, школата врши упис на нови...

читај повеќе >