Топ Вести

Ракометни Школи

ПРИЛЕПСКАТА И КУМАНОВСКАТА ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ СЕ ДРУЖЕА ВО ПРИЛЕП

04.11.2013

Прекрасно саботно претпладне имаа децата од нашите школи од Прилеп и од Куманово. Тренерите Гоце Макалоски и Александар Трајковски договорија гостување на кумановската...

читај повеќе >

ГО ПРОМОВИРАМЕ ЛОГОТО НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

16.09.2013

Ракометната Академија на Металург е значајна алка во системот на ракометниот клуб Металург. Со вкупно 19 школи, за момчиња и девојчиња, и преку 800 деца во тренажен процес,...

читај повеќе >

ТРИ НОВИ ШКОЛИ ВЛЕГОА ВО СИСТЕМОТ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

16.09.2013

Ракометната Академија на Металург продолжува да ја шири мрежата на школи во Скопје и во Македонија. Отворени се три нови школи, една во Скопје и две во Куманово. Во Скопје е...

читај повеќе >

ДЕВОЈЧИЊАТА ОД НАШИТЕ ЛЕТНИ ШКОЛИ УЧЕСТВУВАА НА ТУРНИР ВО ОХРИД

24.06.2013

Викендов во Охрид се одржа ракометен турнир, на кој Металург настапи со три екипи. „Првиот“ тим на Металург, предводен од тренерот Јуле Црвенкоска, го освои бронзениот...

читај повеќе >

ПРВИТЕ ДЕЦА ЗАМИНАА ВО ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ

13.06.2013

Поради големиот број пријавени деца, летниот камп на Металург оваа година ќе биде организиран во две смени. Денеска во Охрид замина првата група од 47 деца, тројца тренери и...

читај повеќе >

НЕВЕРОЈАТЕН ИНТЕРЕС ЗА НАШАТА ШКОЛА ВО ПРИЛЕП

30.03.2013

Веќе 15 дена работи нашата школа во Прилеп, а веќе и се исполнети сите можни капацитети. Под раководство на Гоце Макаловски (076/542320), во школата тренираат 119 деца (71 машки и 48...

читај повеќе >

ДЕВОЈЧИЊАТА ОД “АВТОКОМАНДА“ ГИ СОВЛАДУВААТ ОСНОВНИТЕ ЗНАЕЊА

23.01.2013

Во спортската сала „Автокоманда“, Скопје, како дел од подмладокот на РК Металург, тренираат и девојчиња од генерацијата 2000/2001 година. Тренинзите се одржуваат трипати...

читај повеќе >

ЗАВРШИ “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ.

24.12.2012

Вчера заврши првиот Новогодишен турнир на Металург. Ако во утринските часови се натпреваруваа девојчиња и момчиња од генерацијата 2004 и помали, во попладневните часови се...

читај повеќе >

“НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ. ГЕНЕРАЦИЈА 2004 И ПОМЛАДИ. ДЕНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.

23.12.2012

Денеска е завршено натпреварувањето кај девојчињата и кај момчињата кај генерација 2004 и помали. Постигнати се следните резултати: 1. Девојчиња: Нова Македонија - Натурана  ...

читај повеќе >

ПОЧНА “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ ВО МИНИ-РАКОМЕТ. ДЕНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.

22.12.2012

Во салата “Автокоманда“ денеска почна “Новогодишниот турнир“ на Металург во мини-ракомет. Настапија екипи од генерацијата 2002/3, во машка и женска...

читај повеќе >