Топ Вести

Ракометни Школи

НОВОГОДИШЕН ТУРНИР ВО МИНИ-РАКОМЕТ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

21.12.2012

Ракометната академија на Металург овој викенд ќе организира Новогодишен турнир во мини-ракомет за своите школи што се наоѓаат на територијата на град Скопје. Екипите ќе...

читај повеќе >

ИДНИТЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОД СТРУГА

19.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“. Раководството на ракометниот шампион Металург го забележа квалитетот со кој располага ракометната школа Јуниор од Струга и ја вклучи во...

читај повеќе >

ПОЧЕТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЕВОЈЧИЊА ВО ОУ „СТИВ НАУМОВ“

11.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“ РАКОМЕТНА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ Сите девојчиња во оваа група се родени 2002-2003 година, а уписот за нови членови е сѐ уште отворен. Групата во...

читај повеќе >

ПОЧНУВА НОВАТА СЕЗОНА НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

18.11.2012

Червар: Овде се раѓаат новите таленти. Денеска “Автокоманда“ блесна во целиот свој сјај. Денеска официјално почна новата сезона на Ракометната академија на Металург....

читај повеќе >

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РАКОМЕТНИТЕ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ

13.11.2012

Постои голем интерес за нашите школи во Скопје. Металург, за да им олесни на сите кои имаат желба да тренираат, создаде мрежа на свои школи, во разни делови на метрополата....

читај повеќе >

РАКОМЕТНИТЕ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ СЕ ШИРАТ НИЗ МАКЕДОНИЈА

18.05.2012

Амбициозниот проект на Металург наречен Ракометна Академија добива нова димензија. Во моментот на подрачјето на град Скопје функционираат шест машки и шест женски школи а...

читај повеќе >

РАКОМЕТНИ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ:ЗАНИМЛИВОСТИ ОД РАКОМЕТОТ

29.04.2012

Ракометот како и секој спорт има свои правила. Многу од нив се општопознати, а некои помалку познати. Еве само некои од нив: - Познато е дека екипите стартуваат со по 7...

читај повеќе >

ТАСЕВСКА МАРИЈА: РАКОМЕТОТ Е МОЈОТ ЖИВОТ

04.03.2012

Металург е еден од ретките спортски колективи кои посветуваат посебно внимание на работата со децата. Металург има цел систем на ракометни школи во кои тренираат стотици...

читај повеќе >

ЗАТВОРЕН ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ 2011

26.06.2011

Летниот камп 2011 е официјално затворен. Од 19 до 25 јуни, 65 наши млади ракометари и ракометарки, сместени во прекрасниот хотел “Бетон“, ги совладуваа техниките на ракометот....

читај повеќе >