Топ Вести

Останати Категории

Утре во Берово се игра вториот турнир од мини-лигата на Металург за група Исток

16.02.2018

Утре во Берово се игра вториот турнир од мини-лигата на Металург за група Исток. Се работи за генерации 2004/5 во машка и во женска конкуренција. Турнирот ќе се игра во салата...

читај повеќе >

Нашата ракометна школа во Тафталиџе врши упис на нови членови

01.02.2018

Најмладата школа во нашето ракометно семејство, лоцирана во ОУ “Братство“ во Тафталиџе, врши упис на нови членови. Школата веќе има преку 20 деца и е под раководство на...

читај повеќе >

Ракометна школа “Братство“

01.02.2018

Ракометна школа “Братство“, е лоцирана во населбата Тафталиџе. Тренинзите се одвиваат во салата на ОУ “Братство“. Термини: понеделник и среда, од 19.00 до 20.00...

читај повеќе >

Заврши меѓународниот турнир во Белград

29.12.2017

Денеска заврши 14-от меѓународен новогодишен ракометен турнир „Трофеј на Белград 2017“, кој од 27 до 29 декември се одржи во Белград во осум спортски сали. На турнирот во Белград...

читај повеќе >

Уште еден лош ден за екипите на Металург на турнирот во Белград

28.12.2017

Ниту денеска нашите екипи не се прославија на меѓународниот турнир во Белград. Одигравме вкупно седум средби, а добивме само две, додека на пет средби забележавме порази....

читај повеќе >

Неуспешен ден за екипите на Металург на турнирот во Белград

28.12.2017

Четири екипи на Металург од вчера се дел од 14-от меѓународен новогодишен ракометен турнир „Трофеј на Белград 2017“, кој од вчера, па се до 29 декември, се игра во Белград во осум...

читај повеќе >

Фотогалерија: Екипите на Металург отпатуваа на турнир во Белград

27.12.2017

Четири екипи на Металург ќе бидат дел од 14-от меѓународен новогодишен ракометен турнир „Трофеј на Белград 2017“, кој од 27 до 29 декември ќе се игра во Белград во осум спортски...

читај повеќе >

Металург со четири екипи ќе настапи на турнир во Белград

25.12.2017

Четири екипи на Металург ќе бидат дел од 14-от меѓународен новогодишен ракометен турнир „Трофеј на Белград 2017“, кој од 27 до 29 декември ќе се игра во Белград во осум спортски...

читај повеќе >

Во Делчево се одигра 2. коло на мини-лигата на Металург, група Исток

24.12.2017

Во Делчево денеска беше организирано 2. коло на мини-лигата на Металург, за група Исток. Организатор беше нашата школа Брегалница, предводена од тренерот Драган Пешовски, а...

читај повеќе >