РК Металург

ЛИНО ЧЕРВАР: ОД ДЕНЕСКА ПРОДОЛЖУВАМЕ СО РАБОТА

12.08.2013

По враќањето од Златибор ракометарите на Металург добија заслужен еднодневен одмор. Но веќе од денеска, Металург продолжи со напорните тренинзи. - По напорните тренинзи на...

читај повеќе >

ДЕЈАН МАНАСКОВ ДЕНЕСКА МУ СЕ ПРИКЛУЧИ НА ТИМОТ. ФОТОГАЛЕРИЈА.

12.08.2013

По петмесечно отсуство, Дејан Манасков денеска му се приклучи на тимот. Дејан во текот на минатиот месец тренираше самостојно по, за него, прилагодена програма. Но, од...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ СЕ ВРАТИ ВО СКОПЈЕ

10.08.2013

По осумдневни подготовки во Златибор, екипата на Металург пред малку се врати во Скопје. Утре ракометарите ќе одмараат, а од понеделник ќе продолжат со тренинзи, утрински и...

читај повеќе >

СТРУЖАНИТЕ ОД МЕТАЛУРГ КАНАТ НА ТУРНИРОТ ВО СТРУГА

09.08.2013

Градот Струга е вечен расадник на ракометни таленти. Некогашниот моќен клуб сега прави обиди да се врати на старите патеки. Многу ракометари никнаа во Струга и оставија...

читај повеќе >

МЕТАЛУРЗИТЕ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАНИ НА ПОДГОТОВКИТЕ НА ЗЛАТИБОР

07.08.2013

Ракометарите на Металург веќе седум дена работат со засилено темпо на висинските подготовки на Златибор (Србија), каде што постепено ја градат формата за претстојниот...

читај повеќе >

ВИДЕТЕ КАКО СЕ ЗАБАВУВААТ РАКОМЕТАРИТЕ НА МЕТАЛУРГ. ФОТО

06.08.2013

Дека нашите ракометари наоѓаат време и за забава сведочат фотографиите што денеска ги добивме од Златибор. Аце Јоновски, Филип Миркуловски, Дарко Станиќ, Ванчо Димовски,...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ТРЕНИРА, ДРУГАРУВА И ГРАДИ СИЛЕН ТИМ

05.08.2013

Статијата е преземена од дневниот весник “Нова Македонија“. Ракометарите на Металург ја почнаа втората фаза од подготовките за наредната натпреварувачка сезона. Тие веќе...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ СЕ СМЕСТИ ВО ЗЛАТИБОР. ФОТОГАЛЕРИЈА

02.08.2013

Металург пристигна во Златибор. Екипата се смести и приквечер го одржа и првиот...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ВЛЕГУВА ВО СЛЕДНА ФАЗА ОД ПОДГОТОВКИТЕ

01.08.2013

Металург влегува во следна фаза од подготовките. Утре наутро Металург заминува на висински подготовки во Златибор каде што ќе остане до 10 август. Во текот на осумдневниот...

читај повеќе >

НОВИТЕ РАКОМЕТАРИ ГИ ДОБИЈА СВОИТЕ БРОЕВИ НА ДРЕСОВИ

29.07.2013

Новите ракометари на Металург ги добија своите броеви на дресови. Комплетен список: Дарко Станиќ ...

читај повеќе >