Топ Вести

Еве кои се најдобрите во Лигата на Металург, група Исток

23.05.2016 13:40
13277964_1200650766620932_457850067_n_resize

Во двете конкуренции, машка и женска, победија екипите на Астра Спорт од Каменица, предводени од тренерот Мирјана Гошевска. Овие екипи ќе го претставуваат Истокот на фајналфорот во Скопје, во месец јуни.

.

Избрани се и најдобрите:

– Најдобар стрелец меѓу девојките е Александра Петровска од Астра Спорт (М.Каменица), со 40 постигнати гола.

– Најдобар стрелец во машка конкуренција е Филип Петровски од Брегалница (Делчево), со 54 постигнати гола.

Најдобар играч во женска конкуренција е Сара Божиновска од Кочо Рацин (Кратово).

– Најдобар играч во машка конкуренција е Бојан Јовановски од Астра Спорт (М.Каменица).

Најдобар голман во женска конкуренција е Јулита Постолова од Торо Спорт (Виница).

Најдобар голман во машка конкуренција е Леонид Лазаревски од Астра Спорт (М.Каменица).

.

Ол-Стар во женска конкуренција: Кристина Накова од Астра спорт (М.Каменица), Александра Стојковска од Астра Спорт (М.Каменица), Јована Стојмановска од Кочо Рацин (Кратово), Матеја Стојкова од Торо Спорт (Виница), Антонија Јовановска од Торо Спорт (Виница), Анастасија Арсова од Кочо Рацин (Кратово) и Глорија Димитровска од Брегалница (Делчево).

.

Ол-Стар во машка конкуренција: Дарио Лазаревски од Астра Спорт (М.Каменица), Антонио Димитровски од Астра Спорт (М.Каменица), Матеј Давчев од Младинец (Кочани), Филип Арсовски од Брегалница (Делчево), Ванчо Јордановски од Торо Спорт (Виница), Иван Нисов од Младинец (Кочани) и Бојан Серафимовски од Торо Спорт (Виница).

Прочитано 770 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


5 − = 2