И Веселин Вујовиќ го објави конечниот список за ЕП во Хрватска

11.01.2018 23:39
Veselin-Vujović-Slovenija

По многу перипетии и бројни повреди на клучни ракометари, селекторот на Словенија Веселин Вујовиќ го објави конечниот список на ракометари за ЕП во Хрватска. Од објавената листа се гледа дека Словенија ќе настапи со силен состав, без разлика на сите малери што ја следеа оваа репрезентација во изминатиот период.

.

Конечниот список на селекторот Веселин Вујовиќ:

Голмани: Матевж Скок и Урбан Лесјак.

Леви крила: Матиц Вердинек и Дарко Цингесар

Десни крила: Гашпер Маргуч и Блаж Јанц.

Леви бекови: Ник Хенигман, Јан Гребенц и Борут Мачковшек.

Средни бекови: Миха Зарабец и Марко Безјак.

Десни бекови: Вид Кавтичник и Жига Млакар.

Пикери: Блаж Благотиншек, Игор Жабиќ и Матиц Сухолежник.

Резерви: Грегор Поточник, Нејц Цехте, Патрик Лебан и Урх Кастелиќ.

 

Прочитано 868 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


4 + = 8