Академија Металург ги доби своите шампиони за сезона 2018/19

03.06.2019 00:01
DSC_6284_resize

Денеска во Автокоманда се одигра фајналфор турнирот на мини-лигата на Академија Металург, која ги доби своите шампиони за сезона 2018/19.

Видовме одлични натпревари, видовме голема желба за победа, видовме голема борба, ама само најдобрите станаа шампиони на нашата Академија. Колибри од Скопје (Ж.2008 и помали), Астра Спорт од М.Каменица (Ж.2006/7), Ре Медика од Скопје (М.2006/7) и Тиквеш од Кавадарци (М.2004/5) се новите шампиони на Академија Металург.

.

Денешни резултати:

Полуфинални средби:

09.30  Младинец (Кочани) – Бетон (Скопје)  М.2008 и помали    5:9 (1:6)

09.30  Крива Паланка 1 (Крива Паланка) – Колибри (Скопје)  Ж.2008 и помали    2:16 (2:8)

09.55  Хандбал Старс (Кичево) – Крива Паланка 2 (Крива паланка)  Ж.2008 и помали    10:0 (10:0)

09.55  Тиквеш (Кавадарци) – Крива Паланка 1 (Крива Паланка)  М.2008 и помали    11:4 (6:3)

10.25  Младинец (Кочани) – РК Металург (Скопје)  М 2004/5    20:9 (11:5)

11.00  Тиквеш (Кавадарци) – Торо Спорт (Виница)  М 2004/5    17:15 (14:14, 6:6, 3:1 седмерци)

11.35  Ре Медика (Скопје) – Младинец (Кочани)  М.2006/7    16:9 (11:5)

12.10  Торо Спорт (Виница) – Репро 21 (Скопје)  М.2006/7    12:13 (10:10, 5:7, 2:3 седмерци)

12.45  Астра Спорт (Македонска Каменица) – Синалко (Скопје)  Ж.2006/7    8:3 (5:1)

13.20  Нова Македонија (Скопје) – Д.И.Малешевски (Берово)   Ж.2006/7   6:3 (5:0)

.

Средби за 3. место:

РК Металург – Торо Спорт   М.2004/5    10:11 (5:7)

Торо Спорт – Младинец   М.2006/7    14:13 (11:11, 6:7, 3:2 седмерци)

Д.И.Малешевски – Синалко   Ж.2006/7    4:13 (2:7)

Младинец – Крива Паланка   М.2008 и помали    9:10 (8:4)

Крива Паланка 1 – Крива Паланка 2   Ж.2008 и помали    10:0 (10:0)

.

Финални средби:

Хандбал Старс – Колибри   Ж.2008 и помали    5:9 (2:3)

– Најдобар играч е Дијана Стојановска од екипата на колибри

– Најдобар голман е Јана Најдеска од екипата на Хандбал Старс

1. Колибри

2. Хандбал Старс

3. Крива Паланка 1

4. Крива Паланка 2

———-

Бетон – Тиквеш 2  М.2008 и помали

Оваа средба од оправдани причини не се доигра и во оваа категорија годинава нема доделување за прво и за второ места

3. Крива Паланка

4. Младинец

———-

Астра Спорт – Нова Македонија   Ж.2006/7    10:4 (5:3)

– Најдобар играч е Филиповска Стефанија од екипата на Астра Спорт

– Најдобар голман е Марковска Сара од екипата Нова Македонија

1. Астра Спорт

2. Нова Македонија

3. Синалко

4. Д.И.Малешевски

———–

Ре Медика – Репро 21   М.2006/7    7:4 (5:3)

– Најдобар играч е Наум Антевски од екипата на Ре Медика

– Најдобар голман е Лука Стојчевски од екипата на Репро 21

1. Ре Медика

2. Репро 21

3. Торо Спорт

4. Младинец

———–

Младинец – Тиквеш   М.2004/5    8:14 (5:7)

– Најдобар играч е Јордан Милков од екипата на Тиквеш

– Најдобар голман е Ненад Зафировски од екипата на Младинец

1. Тиквеш

2. Младинец

3. Торо Спорт

4. РК Металург

Прочитано 456 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


+ 1 = 3