Академија Металург ќе организира “Новогодишен турнир“

22.12.2019 11:32
DSC_6346_resize

Следниот викенд, на 28 декември, салата „Автокоманда“ во Скопје ќе биде собиралиште за најмладите членови на Ракометната академија Металург, кои ќе бидат дел од седмиот по ред традиционален “Новогодишен турнир“.

Дел од годинешното издание на турнирот ќе бидат дечињата од нашите школи од Скопје, Куманово, Крива Паланка, Кавадарци и од Кичево.

На турнирот пријавени се 21 екипи во три староски категории (2006/07, 2008/09 и 2010 и помали), кои ќе одиграат 20 натпревари. Поради бројноста и неможноста да се игра по групи, турнирот ќе има елиминациски карактер, по системот кој губи испаѓа.

За наградите на годинешниот турнир се погрижија нашите пријатели од Витаминка, Виталија, Магрони и од Македонија осигурување.

.

Распоред:

СААТНИЦА ТЕРЕН ДВОЈКИ резултат возраст опис
9.00 – 9.30 Г Кемпа – ПГО   2006/07(мих) А1
9.35 – 10.05 Г Бетон – Куманово   2006/07(М) А2
10.10 – 10.40 Г К.Паланка – Х.Старс Кичево   2006/07 (мих) А3
10.45 – 11.15 Г Кавадарци – поб А2   2006/07 (М) Б1
11.20 – 11.50 Г поб А1 – поб А3   2006/07 Б2
—————– ——— ——————————————– ———- ———- —————–
11.55 – 12.15 Мал – 1 Куманово – Кавадарци 1   2008/09 (М) Ц1
  Мал – 2 Х.Старс Кичево – Ре-вита   2008/09 (Ж)  
12.20 – 12.40 Мал – 1 Х.Старс Кичево – Кавадарци   2008/09 (М) Ц2
  Мал – 2 Виталија – К. Паланка   2008/09 (М) Ц3
12.45 – 13.05 Мал – 1 Изворска – Џуси   2008/09 (мих) Ц4
  Мал – 2 Стоби флипс – Кожувчанка   2010/12 (М)  
13.10 – 13.30 Мал – 1 Колибри – К. Паланка   2010/12 (Ж)  
————— Мал – 2 ————————————— ———- —————- —————–
13.45 – 14.15 Г пор Б1 – пор Б2   2006/07 За 3-то место
14.25 – 14.55 Г поб Б1 – поб Б2   2006/07 Финале
————— ——- —————————————– ———- —————– —————–
15.10 – 15.30 Мал – 1 поб Ц1 – поб Ц3   2008/09 Д1
  Мал – 2 поб Ц2 – поб Ц4   2008/09 Д2
15.35 – 15.55 Мал – 1 пор Ц1 – пор Ц3   2008/09  
  Мал – 2 пор Ц2 – пор Ц4   2008/09  
16.00 – 16.20 Мал – 1 пор Д1 –  пор Д2   2008/09 За 3 место
16.30 – 16.50 Мал – 1  поб Д1 –  поб Д2   2008/09 Финале
 17.00– 18.00   ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПОБЕДНИЦИТЕ И ДЕЛЕЊЕ НА НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА      
           
           
           
Прочитано 644 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


7 − 5 =