Академијата Металург ги прогласи најдобрите на “Новогодишниот турнир“

28.12.2019 21:34
DAR_2592_resize

По завршувањето на натпреварувачкиот дел, Академијата Металург ги прогласи екипните победници и најдобрите поединци на турнирот одржан во Автокоманда.

.

Генерација 2010 и помали – девојчиња:

Екипно:

1. место:  Крива Паланка од Крива Паланка

2. место:  Колибри од Скопје

Поединечно:

Најдобар голман:  Драгана Георгиевска од школата во К.Паланка

Најдобар играч: Ана Марија Марковска од школата во Н.Лисиче

Најдобар стрелец (13 гола):  Луција Цветковска од школата во К.Паланка

Генерација 2010 и помали – момчиња:

1. место:  Стоби флипс од Скопје

2. место:  Кожувчанка од Скопје

Поединечни награди:

Најдобар голман:  Филип Томев од школата во К.Вода

Најдобар играч: Јован Трајков од школата во Н.Лисиче

————

Генерација 2008/9 – девојчиња:

Екипно:

1.место:  Хендбал Старс од Кичево

2.место:  Ре-Вита од Скопје

Поединечно:

Најдобар голман: Викторија Арсова од школата во Н.Лисиче

Најдобар играч: Кристина Симова од школата во Н.Лисиче

Најдобар стрелец (8 гола):  Ања Ч. од школата во Кичево

Генерација 2008/9 – момчиња:

Екипно:

1.место:  Тиквеш 1 од Кавадарци

2. место:  Тиквеш 2 од Кавадарци

3.место:  Виталија од Скопје

Поединечно:

Најдобар голман: Марко Антовскиа од школата во Н.Лисиче

Најдобар играч: Зоран Наумов од школата во Кавадарци

Најдобар стрелец (11 гола):  Ангел Ризов од школата во Кавадарци

—————

Генерација 2008/9 – мешан состав:

Екипно:

1.место  Тиквеш од Кавадарци

2.место:  Кемпа од Скопје

3.место:  Крива Паланка од К.Паланка

Поединечно:

Најдобар голман: Димитар Гиевски од школата во Н.Лисиче

Најдобар играч: Алек Цекоски од школата во К.Паланка

Најдобар стрелец (11 гола):  Мики Лазев од школата во Кавадарци

Прочитано 469 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


5 − 2 =