Архива

Избери месец и година:

ГОСПОД ГИ ЧУВА ПОЛЈАЦИТЕ

24.11.2012

Да кажеше некој пред натпреварот дека Металург ќе одигра две идентични средби со ист противник, немаше да веруваме. А излезе наполно ист. Повторно ги „мелеме“ 45 минути и...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ЈУНИОР СЕ ВРАЌА СО “КРУПЕН“ ПЛЕН

24.11.2012

Металург Јуниор се врати од Битола со “крупен“ плен. Совладана е фаворизираната екипа на Пелистер 08, со резултат 24:22 (13:11). Според водството на нашата екипа победи нашата...

читај повеќе >

ПРЕЗИМЕТО МАНАСКОВ Е ДОБРО ПОЗНАТО ВО КИЕЛЦЕ

24.11.2012

Дел од полските медиуми излегоа со симпатична забелешка. Имено, се сетија дека презимето Манасков не им е непознато бидејќи во сезона 1999/2000 еден Манасков (Пепи Манасков) веќе...

читај повеќе >

КИЕЛЦЕ Е НАШИОТ ИСПИТ НА ЗРЕЛОСТА

24.11.2012

Киелце. Пишува Ричи Ѓамовски од Македонски Спорт. Екипата на Металург денеска во Киелце ќе се обиде да го направи тоа што не и успеа во Скопје - да победи. Успехот на овој меч...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ Е ДОВЕДЕН ВО БЕЗИЗЛЕЗНА СИТУАЦИЈА. СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА.

23.11.2012

До -  Претседател на Република Македонија, г-дин Ѓорѓе Иванов -  Влада на Република Македонија -  Агенција за Млади и Спорт -  Ракометна Федерација на Македонија - ...

читај повеќе >

КОМЕНТАТОРОТ ТОМ О`БРАНАГАН СО НОВ БЛОГ ЗА MЕТАЛУРГ НА САЈТОТ НА ЕХФ

22.11.2012

Не­ко­гаш и најц­вр­сти­от че­лик се то­пи ко­га е со­о­чен со си­лен оган. Са­мо што се вра­тив од зем­ја­та на злат­но­то сон­це. Ја са­кам Ма­ке­до­ни­ја. Го са­кам...

читај повеќе >

РАКОМЕТАРИТЕ НА МЕТАЛУРГ ЈА ПОДДРЖАА АКЦИЈАТА “ДЕН НА ДРВОТО“

21.11.2012

Ракометарите на Металург ја поддржаа акцијата Ден на дрвото на улицата Митрополит Теодосиј Гологанов, каде премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Скопје Коце...

читај повеќе >