Архива

Избери месец и година:

КОНЕЧНО ПОКАЖАВМЕ ДЕЛ ОД СВОИТЕ МОЖНОСТИ

16.01.2013

Македонската репрезентација го одигра својот најдобар натпревар на СП 2013 во Шпанија и покажа дека сепак има квалитет да се натпреварува со најквалитетните европски...

читај повеќе >

ОД СТРУЧЕН АГОЛ: РУСИЈА НИ ЛЕЖИ

16.01.2013

Го­ран Ѓор­го­но­ски Де­неш­ни­от про­тив­ник на СП во ра­ко­мет, Ру­си­ја, е ед­на од ре­тки­те ре­пре­зен­та­ции со кои има­ме по­зи­тив­ни искус­тва на ми­на­ти­те...

читај повеќе >

114 РАКОМЕТАРИ ОД ЛИГАТА НА ШАМПИОНИТЕ НАСТАПУВААТ НА СП 2013. НАЈМНОГУ ОД МЕТАЛУРГ,12

15.01.2013

Дури 114 ракометари што настапуваат во Лигата на шампионите се дел од националните селекции на СП 2013 во Шпанија. Најмногу ракометари на СП има нашиот Металург (12), пред...

читај повеќе >

ПРВ ПОРАЗ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

15.01.2013

Македонската репрезентација го доживеа својот прв пораз. Во нервозен натпревар со многу грешки и многу прекини победи поконцентрираната селекција на Исланд, со резултат 19:23....

читај повеќе >

ФЕЈСБУКОТ НА МЕТАЛУРГ БРОИ 6000 ЧЛЕНОВИ

15.01.2013

Стигнавме до бројката од 6000 фанови на нашиот официјален фејсбук ! Тоа е само почеток !   Можеме многу повеќе ! Бранот на металургоманијата ќе ја преплави нашата земја...

читај повеќе >

ОД СТРУЧЕН АГОЛ: ПРОТИВ ИСЛАНД СО ОДБРАНА 5-1 КОН ПАЛМЕРСОН

15.01.2013

Го­ран Ѓор­го­но­ски Вто­ра по­бе­да на Ма­ке­до­ни­ја на СП и втор­пат на на­чин што ни­ту еден Ма­ке­до­нец не­ма да го оста­ви ми­рен пред ме­че­ви­те со го­ле­ми­те...

читај повеќе >

ФАКТИ И БРОЈКИ ОКОЛУ СП 2013

14.01.2013

Во историјата на СП за мажи, земјата-домаќин се закитила со шампионската титула само во четири наврати: Германија во 1938 и 2007 година, Шведска во 1954 година и Франција во 2001...

читај повеќе >

ХУАН КАРЛОС ПАСТОР Е НОВ ТРЕНЕР НА ПИК СЕГЕД

14.01.2013

По 18 години поминати во Валјадолид, Хуан Карлос Пастор ја промени средината и потпиша двегодишен договор со екипата на Пик Сегед, со можност за дополнителни две години....

читај повеќе >

ВТОРА ПОБЕДА НА МАКЕДОНИЈА

13.01.2013

Македонската репрезентација го доби и вториот натпревар на СП во Шпанија. Победена е селекцијата на Катар, со резултат 34:30 (21:13). Со оваа победа нашите ракометари, со голема...

читај повеќе >

КОИ ТЕЛЕВИЗИСКИ КАНАЛИ ГО ПРЕНЕСУВААТ СП 2013 ВО ШПАНИЈА

12.01.2013

Светското првенство во ракомет е голем медиумски настан кој го пренесуваат многубројни телевизиски канали од целиот свет. Телевизиски канали: . Белорусија – Belarus...

читај повеќе >