Архива

Избери месец и година:

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: АЦЕ ЈОНОВСКИ И ВЕЛЕ МАРКОСКИ – ОДБРАНБЕНИОТ БЕДЕМ ПРЕД ГОЛОТ НА МЕТАЛУРГ

28.12.2012

Аце Јоновски и Веле Маркоски се специјалисти за одбрана во Металург, а токму одбраната е најважниот сегмент во играта на нашиот шампион, препознатлив белег на нашата екипа....

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ТЕШКА ГОДИНА ЗА МЛАДЕН РАКЧЕВИЌ

27.12.2012

Лошо почна годината за пикерот на Металург, Младен Ракчевиќ. Грубата игра на ракометарите на Нексе, на натпреварот во Нашице (10 февруари), значеше крај на сезоната за...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ВАНЧО ДИМОВСКИ – КАПИТЕНОТ КАПИТЕНСКИ ГО ПОДНЕСЕ ТОВАРОТ ВО 2012-ТА

27.12.2012

Повредата на Ракчевиќ во февруари ги искомплицира работите во Металург. Врз плеќите на Ванчо Димовски падна сиот товар на играњето на пикерската позиција, и тој сам (подоцна...

читај повеќе >

Личност на 2012 година (фото Бансколиев)

26.12.2012

Денеска, во 12 часот, во „Порта Македонија“, дневниот весник „Нова Македонија“ им ги додели наградите „личност на годината“ за 2012 година на десетте личности во избор на...

читај повеќе >

ИЗБОР НА “НОВА МАКЕДОНИЈА“: ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА 2012

26.12.2012

Денеска, во 12 часот, во „Порта Македонија“, дневниот весник „Нова Македонија“ им ги додели наградите „личност на годината“ за 2012 година на десетте личности во избор на...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ДЕЈАН МАНАСКОВ – ЛЕТАЧКОТО КРИЛО НА МЕТАЛУРГ

25.12.2012

Дејан Манасков со право може 2012-та да ја смета за своја година. Тој е наш ракометар со најголем личен напредок во една година. За само една сезона, тој од надежен ракометар се...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ГОЦЕ ГЕОРГИЕВСКИ – НАДЕЖНОТО ДЕСНО КРИЛО НА МЕТАЛУРГ

25.12.2012

Почетокот  на годината не му ветуваше успех на Гоце Георгиевски. Се чувствуваше криза во неговата игра и требаше да помине време за да влезе во вистинската форма и во...

читај повеќе >