Архива

Избери месец и година:

КИЕЛЦЕ Е НАШИОТ ИСПИТ НА ЗРЕЛОСТА

24.11.2012

Киелце. Пишува Ричи Ѓамовски од Македонски Спорт. Екипата на Металург денеска во Киелце ќе се обиде да го направи тоа што не и успеа во Скопје - да победи. Успехот на овој меч...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ Е ДОВЕДЕН ВО БЕЗИЗЛЕЗНА СИТУАЦИЈА. СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА.

23.11.2012

До -  Претседател на Република Македонија, г-дин Ѓорѓе Иванов -  Влада на Република Македонија -  Агенција за Млади и Спорт -  Ракометна Федерација на Македонија - ...

читај повеќе >

КОМЕНТАТОРОТ ТОМ О`БРАНАГАН СО НОВ БЛОГ ЗА MЕТАЛУРГ НА САЈТОТ НА ЕХФ

22.11.2012

Не­ко­гаш и најц­вр­сти­от че­лик се то­пи ко­га е со­о­чен со си­лен оган. Са­мо што се вра­тив од зем­ја­та на злат­но­то сон­це. Ја са­кам Ма­ке­до­ни­ја. Го са­кам...

читај повеќе >

РАКОМЕТАРИТЕ НА МЕТАЛУРГ ЈА ПОДДРЖАА АКЦИЈАТА “ДЕН НА ДРВОТО“

21.11.2012

Ракометарите на Металург ја поддржаа акцијата Ден на дрвото на улицата Митрополит Теодосиј Гологанов, каде премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Скопје Коце...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ УТРЕ ТРГНУВА КОН ПОЛСКА

21.11.2012

Ракометарите на Металург полека се подготвуваат за утрешното заминување во Полска. Ги чека пат во траење од дури 14 часа. Екипата на пат ќе тргна рано наутро (5.30 часот) и тоа со...

читај повеќе >

МИСЛЕЈЌИ НА КИЕЛЦЕ, МЕТАЛУРГ ГО РАЗБИ ИЗВИЃАЧ.

20.11.2012

По двата пораза, против Вардар ПРО и Киелце, може да се каже дека средбата со Извиѓач дојде точно навреме. Извиѓач е сосема солидна екипа, меѓутоа без шанси против Металург,...

читај повеќе >