Историјат

ИСТОРИЈАТ НА РК МЕТАЛУРГ

01.02.2013

РК Металург, од Скопје, е македонски ракометен клуб кој се натпреварува во VIP Супер Машка лига. Формиран е во 1971 година под патронат на Скопската Железарница.Тогаш се роди...

читај повеќе >

ИСТОРИЈА НА РАКОМЕТОТ

01.02.2013

Ракометот, во неговиот денешен изглед, го измислија  данските фудбалери на преминот од ХIХ и ХХ век, како замена за фудбалот во зимскиот период. За разлика од фудбалот, новата...

читај повеќе >