Времеплов

СЕЗОНА 1975/6

01.12.2011

Во 1975 година Металург се натпреварува во 1 македонска лига. Никола Богдановски, во својата тетратка, ни остави интересен податок за стрелците на Металург во полусезоната...

читај повеќе >

ФОРМИРАЊЕ НА ЈУНИОРСКА ЕКИПА

29.11.2011

Во 1974 година формирана е јуниорската екипа на Металург, под водство на Пустина Крешимир. Во таа екипа настапуваа: Јосифовски Симе, Јосифовски Боби, Василевски Александар,...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ВО 1 МАКЕДОНСКА ЛИГА

29.11.2011

Сезоната 1972/73, Металург ја завршува на второ место во 2 Македонска лига, веднаш зад Повардарие од Неготино и се пласира во 1-та Македонска лига, во која почнува да настапува во...

читај повеќе >

ФОРМИРАЊЕ НА КЛУБОТ

29.11.2011

Во 1971 година, по иницијатива на неколкумина интузијасти, пред се Никола Богдановски, Перо Тодоров, Насте Макрески и др., во Скопската Железарница се формира ракометен клуб под...

читај повеќе >

КНИГАТА НА КОЛЕ

29.11.2011

За почеток, материјалите што ќе ги користиме во нашата нова рубрика, ќе ги црпиме од оставштината на Никола Богдановски Коле, оснивачот, играчот, а потоа и долгогодишниот...

читај повеќе >

ВРЕМЕПЛОВ

29.11.2011

Драги наши посетители ! Од денес, на нашиот сајт, воведуваме нова рубрика која ја нарековме “Времеплов“. Оваа рубрика им ја должиме на сите генерации кои, во изминатите 4...

читај повеќе >