Категории

Од утре почнува 11-от камп на ра­ко­мет­на­та ака­де­ми­ја Ме­та­лург

14.06.2016

Ра­ко­мет­на­та ака­де­ми­ја Ме­та­лург утреќе го оз­на­чи по­че­то­кот на сво­јот 11-ти ра­ко­ме­тен камп, со кој тра­ди­ци­о­нал­но се­ко­ја го­ди­на ги за­о­кру­жу­ва...

читај повеќе >

Колепка на три облици на воспитување

07.06.2016

Ние конципираме три облици на воспитување, што ретко кој може да ги понуди. Прво, ги учиме на спортистите на култура, за грижа за другиот, а тоа е најголем критериум за...

читај повеќе >

Јуниор од Струга и Астра Спорт од Каменица се победници на Лигата на Металург за 2016 г,.

04.06.2016

Денеска во Автокоманда се одигра завршниот турнир во Лигата на Металург за генерација 2002/3. Победници на Лигата за оваа година се Јуниор од Струга, во машка, и Астра Спорт од...

читај повеќе >

Програма на завршниот викенд во лигата на Металург и прослава на најуспешната сезона во младите категории

03.06.2016

Со одржување на финалните натпревари во сите старосни категории во машка и во женска конкуренција, овој викенд ќе означи крај на успешно организираната Лига и мини-лига на...

читај повеќе >

Резултати од 5. коло на Лигата на Металург, група Запад. Конечни табели

31.05.2016

Во Прилеп се одигра последното, петто коло од Лигата на Металург, група Запад, и постигнати се следните резултати: Макалоски – Карафилоски 10-9   (ж) Јуниор – Карафилоски 30-9  ...

читај повеќе >

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ЗА 7.КОЛО ВО ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

27.05.2016

Утре се играат последните четири средби од регуларниот дел на Лигата и мини-лигата на Металург за Скопје. Распоред на...

читај повеќе >

Одиграно е 3. коло од Лигата и мини-лигата на Металург, група Запад. Резултати и табела

23.05.2016

Во Кавадарци е одиграно 3. коло од Лигата и мини-лигата на Металург, група Запад. Постигнати се следните резултати: Тиквеш - Карафилоски  20:9  (машки) Сани – Јуниор  9:26 ...

читај повеќе >

Комплетни резултати од 6. коло во Лигата и мини-лигата на Металург. Табели

08.05.2016

Денеска е комплетирано 6. коло во Лигата и мини-лигата на...

читај повеќе >

Резултати од саботните натпревари од 6. коло на Лигата и мини-лигата на Металург

07.05.2016

Денеска се одиграа четири средби од 6. коло на Лигата и мини-лигата на Металург и постигнати се следните резултати: - 8.30 ч. Бетон – Рено (16-15) 2002/03 машки 9.10 ч. Репро 1 – Факом (21-7)...

читај повеќе >

Распоред на натпреварите од 6. коло на Лигата и мини-лигата на Металург

06.05.2016

Овој викенд ќе се одиграат натпреварите од 6. коло на Лигата и мини-лигата на...

читај повеќе >