Ракометна Академија

(Видео) Еден натпревар во летниот камп, играат школите на Тасеска и на Матлиески

25.06.2016

Секојдневно се играат натпревари во нашиот летен камп, а децата се трудат како да играат во Лигата на шампионите... Еве инсерти од натпреварот меѓу школите предводени од...

читај повеќе >

(Видео) Тренинг на Гоце Макалоски

24.06.2016

Гоце Макалоски е поранешен наш ракометар, кој сега ја предводи нашата школа во Прилеп, која е една од најбројните и најуспешни наши школи. Еве како изгледа еден негов...

читај повеќе >

(Видео) Дел од тренингот на Јуле Црвенкоска

23.06.2016

Црвенкоска е една од најдобрите тренери во семејството Металург, кому само оваа сезона му донесе шампионски титули во пионерска, кадетска и младинска конкуренција, а еве...

читај повеќе >

(Видео) Интервју со Драги Расковски

23.06.2016

Драган Расковски ја води нашата школа во Берово, а еве ги неговите први впечатоци од кампот на...

читај повеќе >

Јуле Црвенкоска: Децата ни се на првото место

23.06.2016

“Овогодишниот камп за мене е петти по ред и, како и секој претходен, организациски и работно минува според планираното. Со децата работиме најмногу на совладување на...

читај повеќе >

Никола Матлиески: Кампот ја оправдува својата цел

23.06.2016

“Ова е мое петто учество во кампот. Децата се максимално ангажирани за време на тренинзите и на секој тренинг се трудат да научат што повеќе елементи, што ќе им послужат да...

читај повеќе >

150 деца во втората смена на летниот камп на Металург

23.06.2016

Над 150 деца од нашите школи од Скопје, Берово и Прилеп се дел од втората смена на летниот камп на Металург. Предводени од тренерите Јуле Црвенкоска, Никола Матлиески, Драган...

читај повеќе >

(Видео) Тренира генерација 2006/7

22.06.2016

Во нашиот летен камп во втората смена има доста деца од генерација 2006/7. Еве еден нивен тренинг, што го води Даниела...

читај повеќе >

(Видео) Првиот тренинг на втората смена

22.06.2016

Денеска имаа само еден тренинг, еден ама...

читај повеќе >