Клуб

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ЗА 2.КОЛО ВО ЛИГАТА И МИНИ-ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

17.03.2016

Овој викенд ќе се игра 2. коло во лигата и мини-лигата на...

читај повеќе >

Прв турнир во Кочани

13.03.2016

Викендов ракометната школа Младинец од Кочани беше домаќин и организатор на првиот ракометен турнир во пионерската лига на Металург (за деца родени 2002 и 2003 година), на кој...

читај повеќе >

РЕЗУЛТАТИ ОД НЕДЕЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ ОД 1.КОЛО ВО ЛИГАТА И МИНИ-ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

06.03.2016

Денеска продолжија натпреварите од 1. коло во Лигата и Мини-лигата на Металург. Денешни...

читај повеќе >

РЕЗУЛТАТИ ОД САБОТНИТЕ НАТПРЕВАРИ ОД 1.КОЛО ВО ЛИГАТА И МИНИ-ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

05.03.2016

Денеска почнаа натпреварите од 1. коло во Лигата и Мини-лигата на Металург. Денешни...

читај повеќе >

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ОД 1.КОЛО ВО ЛИГАТА И МИНИ-ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

03.03.2016

Овој викенд почнуваат натпреварите во Лигата и Мини-лигата на Металург. Учествуваат следните екипи: Распоред на натпреварите од првото...

читај повеќе >

Поч­ну­ва „Ме­та­лург-ли­га“ со над 1.200 ра­ко­ме­та­ри

02.03.2016

Ви­кен­дов во са­ла­та „Авто­ко­ман­да“ во Скоп­је поч­ну­ва 11-то из­да­ние на ра­ко­мет­на­та ли­га на Ме­та­лург, во ко­ја во не­кол­ку­те ста­рос­ни ка­те­го­рии ќе се...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ГО НАДИГРА ТИМОТ НА ПРОЛЕТ

15.11.2015

Во својот осми настап во македонската ВИП Суперлига, Металург дојде до осмата победа, овој пат против екипата на Пролет, со резултат 27:18 (11:6). Не постоеше никакво сомнение...

читај повеќе >

И ПОВТОРНО ЗАГУБИВМЕ НАТПРЕВАР, КОЈ ДОЛГО ГО ИМАВМЕ В РАЦЕ

13.11.2015

Навистина нема крај малерозната низа на наши порази во Лигата на шампионите, загубивме четири едноподруго средби, со вкупна разлика од само шест гола. Средбата со Мотор...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ 2 ПОПУШТИ ВО ЗАВРШНИЦАТА ОД СРЕДБАТА СО ПЕЛИСТЕР

01.11.2015

Металург 2 ја загуби средбата од 8. коло на македонската Суперлига, против екипата на Пелистер. Загубивме со резултат 20:26 (11:13), но тој не ја одразува реалната слика на тоа што...

читај повеќе >

ПОРАЗ КОЈ НЕ СМЕ ГО ЗАСЛУЖИЛЕ

11.10.2015

Што да се каже по еден ваков натпревар, во кој бевме подобри безмалку во текот на целата средба, а го загубивме во последната секунда... Изгледа секоја генерација на Металург...

читај повеќе >