Ракометна Академија

Идната сабота стартува мини-лигата на Металург за група Скопје

16.12.2017

За разлика од групата Исток, која своето прво коло го игра денеска во Кавадарци, мини-лигата за групата Скопје почнува идната сабота, 23 декември. Во Скопје ќе се...

читај повеќе >

Успешно реализиран 11. летен ракометен камп на Металург

28.06.2016

Единаесеттото издание на летниот камп на Ракометната академија Металург, кој традиционално се реализира на бреговите на Охридското Езеро, поточно во хотелот „Бетон“,...

читај повеќе >

(Видео) Маѓионичарот ја забавуваше и втората смена

24.06.2016

Една од најомилените вечери е таа кога на ред е претставата на маѓионичарот. Погледнете како тоа изгледаше...

читај повеќе >

(Видео) Чоко-забава во кампот на Металург

23.06.2016

Дека и децата од втората смена одлично се забавуваат во нашиот летен камп, моѓете да видете од оваа снимка во која тренерот Никола Матлиески организираше еден специфичен...

читај повеќе >

(Видео) Еден вообичаен тренинг, какви што секој ден ги има во нашата летна школа

21.06.2016

Забавата е за навечер, а денот е за тренинг. Не е лесно да се стане добар ракометар или ракометарка, особено не во кампот на Металург, каде се внимава на секое движење, на секој...

читај повеќе >

(Видео) Малку претпладневна акција од нашиот летен камп

19.06.2016

Не е само забавно во нашиот летен камп, туку и напорно се работи. Двапати на ден нашите тренери работат со децата и треба да се каже дека тренинзите и не се така...

читај повеќе >

Конечни табели во Лигата на Металург за Скопје

31.05.2016

Одиграни се сите седум кола во Лигата на Металург за Скопје. Еве ги конечните...

читај повеќе >

РЕЗУЛТАТИ ОД НАТПРЕВАРИТЕ ОД 7. КОЛО ВО ЛИГАТА НА МЕТАЛУРГ

31.05.2016

Одиграно е последното, седмо, коло во Лигата на Металург за Скопје и постигнати се следните...

читај повеќе >

Одиграно е 4. коло од Лигата и мини-лигата на Металург, група Запад. Резултати и табела

23.05.2016

Во Охрид се одиграни натпреварите од 4. коло од Лигата и мини-лигата на Металург, група Запад. Постигнати се следните резултати: Макалоски – Карафилоски 10:9  (женски) Сани...

читај повеќе >

Еве кои се најдобрите во Лигата на Металург, група Исток

23.05.2016

Во двете конкуренции, машка и женска, победија екипите на Астра Спорт од Каменица, предводени од тренерот Мирјана Гошевска. Овие екипи ќе го претставуваат Истокот на...

читај повеќе >