Ракометна Академија

НОВОГОДИШЕН ТУРНИР ВО МИНИ-РАКОМЕТ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

21.12.2012

Ракометната академија на Металург овој викенд ќе организира Новогодишен турнир во мини-ракомет за своите школи што се наоѓаат на територијата на град Скопје. Екипите ќе...

читај повеќе >

ИДНИТЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОД СТРУГА

19.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“. Раководството на ракометниот шампион Металург го забележа квалитетот со кој располага ракометната школа Јуниор од Струга и ја вклучи во...

читај повеќе >

ПОЧЕТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЕВОЈЧИЊА ВО ОУ „СТИВ НАУМОВ“

11.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“ РАКОМЕТНА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ Сите девојчиња во оваа група се родени 2002-2003 година, а уписот за нови членови е сѐ уште отворен. Групата во...

читај повеќе >

ПОЧНУВА НОВАТА СЕЗОНА НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

18.11.2012

Червар: Овде се раѓаат новите таленти. Денеска “Автокоманда“ блесна во целиот свој сјај. Денеска официјално почна новата сезона на Ракометната академија на Металург....

читај повеќе >

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РАКОМЕТНИТЕ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ

13.11.2012

Постои голем интерес за нашите школи во Скопје. Металург, за да им олесни на сите кои имаат желба да тренираат, создаде мрежа на свои школи, во разни делови на метрополата....

читај повеќе >

ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ 2012

21.06.2012

Традиционалниот летен ракометен камп на Металург е во полн ек. Сместени во прекрасниот хотел “Бетон“, 76 наши млади ракометари и ракометарки се дружат со ракометот и езерото....

читај повеќе >

КОНЕЧНИ ТАБЕЛИ МИНИ-ЛИГА 2012

12.06.2012

Го имаме конечниот изглед на табелите во сите три генерации: КОНЕЧНА ТАБЕЛА ЗА ГЕНЕРАЦИЈА 2002 и...

читај повеќе >