Ракометна Академија

РАКОМЕТНИ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ:ЗАНИМЛИВОСТИ ОД РАКОМЕТОТ

29.04.2012

Ракометот како и секој спорт има свои правила. Многу од нив се општопознати, а некои помалку познати. Еве само некои од нив: - Познато е дека екипите стартуваат со по 7...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: БЕКСТЕЈЏ – РЕПРО 1 6:0

23.04.2012

Чиста победа извојуваа младите ракометари на Бекстејџ кои со глатки 6:0 ги совладаа врсниците од Репро 1. Двете полувремиња завршија со идентичен резултат 3:0. Според...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: КЕМПА – МАКСТИЛ 5:4

23.04.2012

Најмладите ракометари стартуваа со натпреварот Кемпа - Макстил. Иако допрва ќе ги совладуваат техниките на ракометот, децата покажаа огромна желба за борба и победа....

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: ФАКОМ – КАПИТАЛ 8:8

23.04.2012

Екипите на Факом и Капитал денес ја одиграа најнеизвесната средба во првото коло и го постигнаа единствениот нерешен резултат. Натпреварот изобилуваше со напнатост и...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: БАУРФАЈНД – ПЕЛИСТЕРКА КОЛА 19:9

23.04.2012

Екипата на Баурфајнд денес извојува една од најубедливите победи во првото коло. Несреќа да налетат на нив имаа ракометарите на Пелистерка Кола кои и покрај големата желба...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: ПАПИЛОН – РЕНО 18:4

23.04.2012

Ракометарите на Папилон денес ја остварија најголемата победа во целото прво коло. Победа со дури 14 гола предност при што во првиот дел постигнаа десет а примија само еден...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: БЕТОН – РЕПРО 21 10:7

23.04.2012

Одличен финиш имаа ракометарите на Бетон кој денес ја совладаа екипата на Репро 21. По испитувањето на силите во првото полувреме и мирољубивиот резултат 4:4, во вториот дел...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: ВИНАРИЈА СТОБИ – ДУФЕРКО 6:7

23.04.2012

Тежок и интересен натпревар одиграа екипите на Винарија Стоби и Дуферко. Натпревар полн со пресврти во кој секој од тимовите доби по едно полувреме. Екипата на Винарија Стоби...

читај повеќе >

ПРВО КОЛО: РЕ-МЕДИКА – НОВА МАКЕДОНИЈА 5:17

23.04.2012

Екипата на Нова Македонија вчера извојува една од најубедливите победи. Одиграа натпревар во кој на противникот не му дадоа никаква шанса за успех. Победата е остварена уште...

читај повеќе >

РЕЗУЛТАТИ И ТАБЕЛИ ПО ПРВОТО КОЛО

22.04.2012

Резултати од првото коло: Генерација 98/99 Час Средба Крај Пол. 08.30 Ре-Медика – Нова Македонија 5:17 4:10 09.10 Винарија Стоби -...

читај повеќе >