Ракометен Камп

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: НИЕ СМЕ КРАТОВЧАНИ, А ТОА СЕПАК НЕШТО ЗНАЧИ

17.06.2015

Ние кратовчаните сме скромни луѓе и не се фалиме, барем не секој ден. Ама, бидејки и со голо око се гледа дека сме најдобри во кампот, ред е и ние нешто да кажеме. Намерно...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ – ДЕН ТРЕТИ

16.06.2015

Денешниот ден во кампот на Металург помина според вообичајнат шема, но со две измени. Наместо на плажа, децата отидоа во Охрид, а наместо обичен тренинг - се одиграа...

читај повеќе >

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: ДЕНЕСКА СМЕ НА РЕД НИЕ, ОД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

16.06.2015

Во Металург стана модерно да се опишуваат деновите минати во кампот, па, бидејки ние од Македонска Каменица сме по модата, решивме и ние да учествуваме во таа забава. Нашиот...

читај повеќе >

ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ: НАШИОТ ПРОЧУЕН МАСКЕНБАЛ

16.06.2015

Вечерва е организиран прочуениот маскенбал на кампот на Металург, прекрасна забава за сите учесници на кампот. Овој пат учествуваа 24 маски од сите наши школи и градови, кои...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ – ДЕН ВТОРИ

15.06.2015

Вториот ден на нашиот камп помина по полна програма, со два тренинга во работниот дел и многу забава во слободните активности. Денеска се тренираше сериозно. Иако времето...

читај повеќе >

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: НЕ СМЕ МНОГУ, АМА ОД КАВАДАРЦИ СМЕ

15.06.2015

Дојдовме од Кавадарци, полни со елан, желни за спорт, но и за авантура. Тоа што го посакувавме го добивме веќе вториот ден. Но, да тргнеме од самиот почеток. Будењето го...

читај повеќе >

ОД ДНЕВНИКОТ НА КАМПОТ: НИЕ СМЕ НАЈДОБРИ, НИЕ СМЕ ОД ШКОЛАТА “АЕРОДРОМ“

14.06.2015

Не има многу, не има 40 момчиња и девојчиња од школата “Аеродром“. Нестрпливо го чекавме овој ден, денот кога ќе почне летниот камп на Металург. Не чекаат напорни тренинзи, не...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ – ДЕН ПРВИ

14.06.2015

Во Охрид почна првата смена на летниот камп на Металург. Повеќе од 140 деца од Скопје, Кавадарци, Виница, Кичево, Кратово, Македонска Каменица и Охрид, се сместија во хотел...

читај повеќе >