Ракометни Школи

Информација за членовите на Академија Металург

11.06.2019

Се информираат сите членови на Академија Металург дека поради објективни технички проблеми се одложуваат селективните тренинзи за формирање на нови селекции, кои беа...

читај повеќе >

(Видео) Биди дел од тимот – ракометната Академија Металург врши упис на нови членови

08.10.2018

Најстарата ракометна академија во Македонија, Академијата Металург, продолжува со уписите во своите школи во Скопје и низ Македонија. Академијата, која е најголемиот...

читај повеќе >

(Фото) Ракометната Академија Металург се прошири и во Пробиштип

01.10.2018

Металург и неговата ракометна Академија продолжуваат со реализацијата на својот долгогодишен проект - ракометот да се донесе во секој град на нашата земја. Ракометната...

читај повеќе >

Металург отвори ракометна школа во Крива Паланка

29.04.2018

Ракометната Академија Металург продолжува со отворање на ракометни школи ширум Македонија, водејќи се од желбата да го врати ракометот во градовите кои во минатото имаа...

читај повеќе >

Нашата ракометна школа во Тафталиџе врши упис на нови членови

01.02.2018

Најмладата школа во нашето ракометно семејство, лоцирана во ОУ “Братство“ во Тафталиџе, врши упис на нови членови. Школата веќе има преку 20 деца и е под раководство на...

читај повеќе >

Ракометната академија Металург го доби и 25-от член

13.03.2016

Од викендов РК Младинец од Кочани е нов член на ракометното семејство Металург, кое сега има 25 школи во 13 града низ Македонија. Со одигрувањето на 1-то коло (турнирски систем)...

читај повеќе >

(Фотогалерија) Одржан ракометен турнир во Берово, под закрила на Ракометна Академија Металург

22.02.2016

По повод промоцијата на нашата нова школа во Берово, организиран е ракометен турнир, кој се одржа во салата “Македонски бранители“ во Берово и на кој учествуваа по три екипи...

читај повеќе >

Промовирана е нашата школа во Берово

22.02.2016

Вчера во Берово е промовирана уште една школа во системот на Академија Металург. Школата се вика “Дедо Иљо Малешевски“, ја води Драги Рашковски, а тренинзите ќе ги изведува...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: МЕТАЛУРГ ПОЧНА СО СЕЛЕКТИРАЊЕ НА ДЕЦАТА ОД ГЕНЕРАЦИЈА 2002/3

29.05.2015

Денеска во Автокоманда почна селектирањето на децата од генерација 2002/3, машки и женски. Под внимателен надзор на неколку наши тренери, децата изведуваа вежби за увид во...

читај повеќе >