Ракометни Школи

Промовирана е нашата школа во Берово

22.02.2016

Вчера во Берово е промовирана уште една школа во системот на Академија Металург. Школата се вика “Дедо Иљо Малешевски“, ја води Драги Рашковски, а тренинзите ќе ги изведува...

читај повеќе >

ФОТОГАЛЕРИЈА: МЕТАЛУРГ ПОЧНА СО СЕЛЕКТИРАЊЕ НА ДЕЦАТА ОД ГЕНЕРАЦИЈА 2002/3

29.05.2015

Денеска во Автокоманда почна селектирањето на децата од генерација 2002/3, машки и женски. Под внимателен надзор на неколку наши тренери, децата изведуваа вежби за увид во...

читај повеќе >

ФОТО: НАША ШКОЛА ОД СКОПЈЕ НА ГОСТИ КАЈ КУМАНОВСКАТА ХАЗЕНА-МЕТАЛУРГ

26.03.2015

Продолжуваат спортските средби меѓу нашите школи во Македонија. Скопската школа Велкова 5 в недела гостуваше во Куманово. Домаќинот, Ракометната академија Хазена - Металург...

читај повеќе >

ФОТО: ПРИЈАТЕЛСКИ ДВОМЕЧ МЕЃУ НАШИТЕ ШКОЛИ ОД СКОПЈЕ И ОД ОХРИД

02.03.2015

Една од нашите скопски школи, таа на Милева Велкова, гостуваше во Охрид, каде одигра неколку пријателски средби со нашата охридска школа, предводена од Сани Џамтоска....

читај повеќе >

ДЕЛЧЕВО ВЧЕРА БЕШЕ ЕПИЦЕНТАР НА ДЕТСКИОТ РАКОМЕТ ВО МАКЕДОНИЈА

02.03.2015

Во Делчево вчера беа организирани ракометни игри со учество на школите на Академијата Металург од овој дел на Македонија. Натпреварите имаа пријателски карактер, а се...

читај повеќе >

МЕТАЛУРГ ОТВОРИ ШКОЛА И ВО КРАТОВО

02.03.2015

Во склопот на вчерашните ракометни игри во Делчево, Металург ја промовираше и својата нова школа во Кратово, Кочо Рацин-Металург. Предводени од Кристина Младеновска,...

читај повеќе >

УСПЕШЕН НАСТАП НА НАШАТА ШКОЛА ВО КИЧЕВО

24.02.2015

Нашата школа од Кичево, водена од Дијана Митановска и од Вања Бошковиќ, деновиве одигра тромеч со соодветните селекции на школата Алушевски од Кичево. Децата беа поделени во...

читај повеќе >

ТУРНИР НА АКАДЕМИЈАТА МЕТАЛУРГ ВО КАВАДАРЦИ

31.01.2015

Во организација на ракометната академија Металург - Тиквеш, денеска во Кавадарци се одржа ракометен турнир на кој учествуваа дел од ракометните школи на...

читај повеќе >

ФОТО: ЗАВРШИ ЗИМСКИОТ КАМП НА НАШИТЕ ШКОЛИ ОД КУМАНОВО И ОД ПРИЛЕП

06.01.2015

Нашите школи од Куманово и од Прилеп оваа година организираа зимски камп, кој од 2 до 6 јануари се одржа во Дојран. Сместени во хотелот “Истатов“, младите ракометари и...

читај повеќе >