Ракометни Школи

ФОТО: МЕТАЛУРГ НА ГОСТИ ВО КРАТОВО

23.12.2014

Претставници на Металург, на чело со директорот на Академијата Металург Тони Ристевски, вчера гостуваа во Кратово каде, по повод патронатот на ОУ “Кочо Рацин“, се одржаа...

читај повеќе >

ВО КУМАНОВО СЕ ОТВАРА НОВА ШКОЛА НА МЕТАЛУРГ

01.10.2014

Во Куманово се отвара нова школа на Металург. Школата ќе почне со работа на 2 октомври, во салата на О.У. “Христијан Тодоровски Карпош“. Во школата ќе тренираат деца од...

читај повеќе >

НАШАТА ШКОЛА ОД ПРИЛЕП Е ПОБЕДНИК НА ТУРНИРОТ ВО КУМАНОВО

29.09.2014

Во организација на Ракометна академија Металург – Хазена, вчера се одржа турнир на кој учествуваа нашите школи од Куманово, Прилеп и една од школите од Скопје. Иако...

читај повеќе >

ТУРНИР НА НАШИТЕ РАКОМЕТНИ ШКОЛИ ВО КУМАНОВО

26.09.2014

Во организација на Ракометна академија Металург - Хазена, утре ќе се одржи турнир на кој ќе учествуваат нашите школи од Куманово, Прилеп и една од школите од...

читај повеќе >

БРЗО НАПРЕДУВА НАШАТА ШКОЛА ВО КАВАДАРЦИ

16.09.2014

Брзо напредува нашата школа во Кавадарци. Иако е отворена пред само неколку месеци, таа веќе може да се пофали со шеесетина деца кои редовно и вредно тренираат. Школата ја...

читај повеќе >

ОГРОМЕН ИНТЕРЕС ЗА НАШАТА ШКОЛА ВО ПРИЛЕП

15.09.2014

Одлични резултати постигнува нашата школа во Прилеп, која со своите 130 ракометарчиња е нашата најголема школа. Водена од Гоце Макалоски, школата врши упис на нови...

читај повеќе >

РАКОМЕТНАТА ШКОЛА НА МЕТАЛУРГ ВО КУМАНОВО ВРШИ УПИС НА НОВИ ЧЛЕНОВИ

08.09.2014

Ракометната школа на Металург во Куманово врши упис на нови членови. Информации можете да добиете на телефон...

читај повеќе >

НАШАТА ШКОЛА ВО КАВАДАРЦИ ПОДОБРА ОД РК ФИЛИП

21.05.2014

Ракометната академија Металург Тиквеш одигра двомеч со екипата на РК Филип и оствари две победи: Во генерација 2000/1:  Металург Тиквеш - РК Филип  16:14 Во генерација 2004: ...

читај повеќе >

ФОТО: ВО КАВАДАРЦИ СЕ ОДРЖА ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА МЕТАЛУРГ – ТИКВЕШ

05.05.2014

Во организација на ракометната академија Металург - Тиквеш, вчера во спортската сала „Јасмин“ во Кавадарци, се одржа првиот меѓународен турнир во ракомет за ракометари...

читај повеќе >