Ракометни Школи

НАПРЕДУВА НАШАТА ШКОЛА ВО ОХРИД

24.04.2014

Над 100 деца во охридскиот огранок на академијата Металург Ракометната школа во Охрид е една од 26-те на ракометната академија Металург ширум Македонија. Охридскиот органок...

читај повеќе >

ВИ ЈА ПРЕТСТАВУВАМЕ НАШАТА ШКОЛА ВО КАВАДАРЦИ

16.04.2014

Деновиве нашата академија стана покровител на школа во Кавадарци, која ја помагаме со топки, реквизити за работа, маички за тренинг, а нивните талентирани деца ќе имаат...

читај повеќе >

ВИ ЈА ПРЕТСТАВУВАМЕ НАШАТА ШКОЛА ВО РАДОВИШ

16.04.2014

Деновиве нашата академија стана покровител на школа во Радовиш, која ја помагаме со топки, реквизити за работа, маички за тренинг, а нивните талентирани деца ќе имаат...

читај повеќе >

ДЕСЕТ ГОДИНИ НА РАКОМЕТНИТЕ ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ. ГОЦЕ ГЕОРГИЕВСКИ: ГОРД СУМ И СРЕЌЕН ШТО БЕВ ДЕЛ ОД НАЈКОРИСНИОТ РАКОМЕТЕН ПРОЕКТ

14.04.2014

Кога би правел споредба со времето кога почнав да тренирам и сега, можам слободно да кажам дека има огромна разлика во позитивна насока, вели еден од првите изданоци на...

читај повеќе >

СЕ ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ЈУНИОР ОД СТРУГА, ДЕЛ НА АКАДЕМИЈАТА НА МЕТАЛУРГ. ФОТО

22.02.2014

Ракометниот клуб Јуниор од Струга веќе шест години е дел од Академијата на Металург. Во клубот тренираат околу 80 деца, поделени во три генерациски групи, сите под...

читај повеќе >

ЗАВРШИ ВТОРИОТ ДЕЛ ОД “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ

30.12.2013

Вчера заврши вториот дел на “Новогодишниот турнир на Ракометната Академија на Металург“, во кој се натпреваруваа деца од генерација 2004/5. Резултати од вчерашниот...

читај повеќе >

ПОЧНА ВТОРИОТ ДЕЛ ОД НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ. РЕЗУЛТАТИ

28.12.2013

Денеска почнаа натпреварите од вториот дел на “Новогодишниот турнир на Ракометната академија на Металург“, за деца родени 2004/5 година. Резултати: Машки: Група...

читај повеќе >

В САБОТА ПОЧНУВА ВТОРИОТ ДЕЛ ОД НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР НА АКАДЕМИЈАТА НА МЕТАЛУРГ. РАСПОРЕД

27.12.2013

В сабота почнува вториот дел од “2-от Новогодишен турнир на Ракометната Академија на Металург“ на кој ќе учествуваат екипи од нашите школи. Вкупно учествуваат 12 екипи во...

читај повеќе >

ЗАВРШИ “2-ОТ НОВОГОДИШЕН ТУРНИР НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ“. ПОБЕДНИЦИ И НАГРАДЕНИ. ФОТО

22.12.2013

Со натпреварите од вториот ден заврши “2-от Новогодишен турнир на Ракометната Академија на Металург. Победници на турнирот се екипите на Евроинс (во машка конкуренција) и на...

читај повеќе >

“ВТОР НОВОГОДИШЕН ТУРНИР“ – ЛИСТА НА СТРЕЛЦИ (ПРВ ДЕН)

22.12.2013

Листа на стрелци, во машка и во женска конкуренција, по првиот турнирски...

читај повеќе >