Ракометни Школи

ПОЧНАА НАТПРЕВАРИТЕ ОД “2-ОТ НОВОГОДИШЕН ТУРНИР НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ“

21.12.2013

Денеска започнаа натпреварите од “2-от Новогодишен турнир на Ракометната Академија на Металург“. На турнирот учествуваат 14 екипи во машка и 10 екипи во женска конкуренција,...

читај повеќе >

В САБОТА ПОЧНУВА НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР НА АКАДЕМИЈАТА НА МЕТАЛУРГ. РАСПОРЕД

20.12.2013

В сабота почнува “2-от Новогодишен турнир на Ракометната Академија на Металург“ на кој ќе учествуваат екипи од нашите школи. Вкупно учествуваат 14 екипи во машка (2002/3) и 10...

читај повеќе >

ПРОДОЛЖУВААТ СРЕДБИТЕ МЕЃУ НАШИТЕ РАКОМЕТНИ ШКОЛИ

10.12.2013

Продолжуваат средбите меѓу нашите ракометни школи од разни градови во Македонија. Особено активна е нашата школа во Куманово, која веќе организираа низа такви средби....

читај повеќе >

ФОТО: СКОПСКАТА РАКОМЕТНА ШКОЛА “ЊЕГОШ“ ГОСТУВАШЕ ВО КУМАНОВО

04.12.2013

Продолжуваат средбите меѓу нашите школи низ Македонија. Ракометната школа “Његош“, од колонија Идризово, гостуваше во Куманово. Под раководство на тренерите Александар...

читај повеќе >

ФОТОГРАФИИ ОД НАШАТА ШКОЛА ВО ОХРИД

04.12.2013

Школата на Металург во Охрид почна со работа на 07.09.2013 година, а е предводена од Александра Џамтоска. Школата работи со момчиња и девојчиња на возраст од 6 до 13 години....

читај повеќе >

ПРОДОЛЖУВА СОРАБОТКАТА МЕЃУ НАШИТЕ ШКОЛИ ВО КУМАНОВО И ВО ПРИЛЕП

28.11.2013

Продолжи соработката меѓу нашите школи во Куманово и во Прилеп. Пред околу еден месец школата од Куманово гостуваше во Прилеп, а пред неколку дена прилепчаните возвратија...

читај повеќе >

ПРИЛЕПСКАТА И КУМАНОВСКАТА ШКОЛИ НА МЕТАЛУРГ СЕ ДРУЖЕА ВО ПРИЛЕП

04.11.2013

Прекрасно саботно претпладне имаа децата од нашите школи од Прилеп и од Куманово. Тренерите Гоце Макалоски и Александар Трајковски договорија гостување на кумановската...

читај повеќе >

ГО ПРОМОВИРАМЕ ЛОГОТО НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

16.09.2013

Ракометната Академија на Металург е значајна алка во системот на ракометниот клуб Металург. Со вкупно 19 школи, за момчиња и девојчиња, и преку 800 деца во тренажен процес,...

читај повеќе >

ТРИ НОВИ ШКОЛИ ВЛЕГОА ВО СИСТЕМОТ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

16.09.2013

Ракометната Академија на Металург продолжува да ја шири мрежата на школи во Скопје и во Македонија. Отворени се три нови школи, една во Скопје и две во Куманово. Во Скопје е...

читај повеќе >

ДЕВОЈЧИЊАТА ОД НАШИТЕ ЛЕТНИ ШКОЛИ УЧЕСТВУВАА НА ТУРНИР ВО ОХРИД

24.06.2013

Викендов во Охрид се одржа ракометен турнир, на кој Металург настапи со три екипи. „Првиот“ тим на Металург, предводен од тренерот Јуле Црвенкоска, го освои бронзениот...

читај повеќе >