Ракометни Школи

ПРВИТЕ ДЕЦА ЗАМИНАА ВО ЛЕТНИОТ КАМП НА МЕТАЛУРГ

13.06.2013

Поради големиот број пријавени деца, летниот камп на Металург оваа година ќе биде организиран во две смени. Денеска во Охрид замина првата група од 47 деца, тројца тренери и...

читај повеќе >

НЕВЕРОЈАТЕН ИНТЕРЕС ЗА НАШАТА ШКОЛА ВО ПРИЛЕП

30.03.2013

Веќе 15 дена работи нашата школа во Прилеп, а веќе и се исполнети сите можни капацитети. Под раководство на Гоце Макаловски (076/542320), во школата тренираат 119 деца (71 машки и 48...

читај повеќе >

ДЕВОЈЧИЊАТА ОД “АВТОКОМАНДА“ ГИ СОВЛАДУВААТ ОСНОВНИТЕ ЗНАЕЊА

23.01.2013

Во спортската сала „Автокоманда“, Скопје, како дел од подмладокот на РК Металург, тренираат и девојчиња од генерацијата 2000/2001 година. Тренинзите се одржуваат трипати...

читај повеќе >

ЗАВРШИ “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ.

24.12.2012

Вчера заврши првиот Новогодишен турнир на Металург. Ако во утринските часови се натпреваруваа девојчиња и момчиња од генерацијата 2004 и помали, во попладневните часови се...

читај повеќе >

“НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ. ГЕНЕРАЦИЈА 2004 И ПОМЛАДИ. ДЕНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.

23.12.2012

Денеска е завршено натпреварувањето кај девојчињата и кај момчињата кај генерација 2004 и помали. Постигнати се следните резултати: 1. Девојчиња: Нова Македонија - Натурана  ...

читај повеќе >

ПОЧНА “НОВОГОДИШНИОТ ТУРНИР“ НА МЕТАЛУРГ ВО МИНИ-РАКОМЕТ. ДЕНЕШНИ РЕЗУЛТАТИ.

22.12.2012

Во салата “Автокоманда“ денеска почна “Новогодишниот турнир“ на Металург во мини-ракомет. Настапија екипи од генерацијата 2002/3, во машка и женска...

читај повеќе >

НОВОГОДИШЕН ТУРНИР ВО МИНИ-РАКОМЕТ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

21.12.2012

Ракометната академија на Металург овој викенд ќе организира Новогодишен турнир во мини-ракомет за своите школи што се наоѓаат на територијата на град Скопје. Екипите ќе...

читај повеќе >

ИДНИТЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ОД СТРУГА

19.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“. Раководството на ракометниот шампион Металург го забележа квалитетот со кој располага ракометната школа Јуниор од Струга и ја вклучи во...

читај повеќе >

ПОЧЕТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЕВОЈЧИЊА ВО ОУ „СТИВ НАУМОВ“

11.12.2012

Преземено од “Нова Македонија“ РАКОМЕТНА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ Сите девојчиња во оваа група се родени 2002-2003 година, а уписот за нови членови е сѐ уште отворен. Групата во...

читај повеќе >

ПОЧНУВА НОВАТА СЕЗОНА НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈА НА МЕТАЛУРГ

18.11.2012

Червар: Овде се раѓаат новите таленти. Денеска “Автокоманда“ блесна во целиот свој сјај. Денеска официјално почна новата сезона на Ракометната академија на Металург....

читај повеќе >