Репрезентации

114 РАКОМЕТАРИ ОД ЛИГАТА НА ШАМПИОНИТЕ НАСТАПУВААТ НА СП 2013. НАЈМНОГУ ОД МЕТАЛУРГ,12

15.01.2013

Дури 114 ракометари што настапуваат во Лигата на шампионите се дел од националните селекции на СП 2013 во Шпанија. Најмногу ракометари на СП има нашиот Металург (12), пред...

читај повеќе >

ПРВ ПОРАЗ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

15.01.2013

Македонската репрезентација го доживеа својот прв пораз. Во нервозен натпревар со многу грешки и многу прекини победи поконцентрираната селекција на Исланд, со резултат 19:23....

читај повеќе >

ОД СТРУЧЕН АГОЛ: ПРОТИВ ИСЛАНД СО ОДБРАНА 5-1 КОН ПАЛМЕРСОН

15.01.2013

Го­ран Ѓор­го­но­ски Вто­ра по­бе­да на Ма­ке­до­ни­ја на СП и втор­пат на на­чин што ни­ту еден Ма­ке­до­нец не­ма да го оста­ви ми­рен пред ме­че­ви­те со го­ле­ми­те...

читај повеќе >

ФАКТИ И БРОЈКИ ОКОЛУ СП 2013

14.01.2013

Во историјата на СП за мажи, земјата-домаќин се закитила со шампионската титула само во четири наврати: Германија во 1938 и 2007 година, Шведска во 1954 година и Франција во 2001...

читај повеќе >

ВТОРА ПОБЕДА НА МАКЕДОНИЈА

13.01.2013

Македонската репрезентација го доби и вториот натпревар на СП во Шпанија. Победена е селекцијата на Катар, со резултат 34:30 (21:13). Со оваа победа нашите ракометари, со голема...

читај повеќе >

ОД СТРУЧЕН АГОЛ.

12.01.2013

Преземено од весникот “Нова Македонија“       Го­ран Ѓор­го­но­ски       Чи­ле е про­тив­ник по ме­ра за прв меч на СП. Ако мо­жев­ме да из­би­ра­ме со ко­го би са­ка­ле...

читај повеќе >

СВЕТСКИ АСОВИ ШТО ЌЕ ГО ПРОПУШТАТ СП -2013

11.01.2013

Поради своите години, поради формата или поради повредите многу асови ќе го пропуштат СП -2013 во Шпанија. Унгарија ќе настапи без Фазекаш, Илјеш, Перез, Лалушка и...

читај повеќе >

НОВ ГОЛЕМ ПРЕДИЗВИК. АНАЛИЗА НА ГРУПАТА Б

11.01.2013

Преземено од весникот “Нова Македонија“. Го­ран Ѓор­го­но­ски На пра­гот сме на уште ед­но свет­ско пр­венс­тво, тре­то по ред. Ма­ке­дон­ски­от ра­ко­мет е пред нов...

читај повеќе >

ШУНДОВСКИ: ИМАВМЕ ПРОБЛЕМ СО ВРАЌАЊЕТО ВО ОДБРАНАТА

05.01.2013

Селекторот на македонската репрезентација Звонко Шундовски, и покрај минималниот пораз, е задоволен од прикажаната игра: „Мило ми е што имавме вистинска проверка, што се...

читај повеќе >