Интервју

ИНТЕРВЈУ НА ЛИНО ЧЕРВАР ЗА ПОРТАЛОТ “БАЛКАН ХАНДБАЛ“: МЕТАЛУРГ ПРАЌА ПОРАКА

05.03.2014

Интервјуто е преземено од порталот “Балкан Хандбал“. Со успесите на македонскиот Металург започна македонската ракометна револуција, која ги надмина границите на...

читај повеќе >

ИНТЕРВЈУ НА ПАВЕЛ АТМАН ЗА САЈТОТ НА ЕХФ

14.02.2014

Интервјуто е преземено од официјалниот сајт на ЕХФ. По три години минати во Динамо Минск, Павел Атман се враќа во главниот град на Белорусија, првпат во боите на Металург. Го...

читај повеќе >

ВАНЧО ДИМОВСКИ: ЌЕ ТРЕБА ДА ИГРАМЕ НА МНОГУ ВИСОКО НИВО И ДУРИ И ДА ГИ НАДМИНЕМЕ НАШИТЕ РЕАЛНИ МОЖНОСТИ

11.01.2014

Еден ден пред заминувањето во Данска свое видување за претстојното првенство даде Ванчо Димовски, еден од најискусните во нашата репрезентација. Се наоѓаме пρед самиот...

читај повеќе >

РАЗГОВОР СО ФИЛИП МИРКУЛОВСКИ, БЕК НА МЕТАЛУРГ, РАКОМЕТЕН РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ

04.01.2014

Текстот е преземен од дневникот “Нова Македонија“. Ус­пеш­на го­ди­на на ко­ја си­те тре­ба да би­де­ме гор­ди. Ми­на­та­та го­ди­на бе­ше на­ви­сти­на ус­пеш­на за...

читај повеќе >

РАДЕ МИЈАТОВИЌ: “ВО МАКЕДОНИЈА СМЕ КАКО ДОМА“

31.12.2013

Разговорот со Раде и со Марија излезе во новиот број на семејниот магазин “Ревита“, во “Нова Македонија“ Во својата меѓународна кариера Раде Мијатовиќ, голман во...

читај повеќе >

РЕНАТО ВУГРИНЕЦ: ДРЖАВЈАНСТВОТО Е ГОЛЕМА ЧЕСТ, НО И ГОЛЕМА ОДГОВОРНОСТ

16.12.2013

Интервјуто е преземено од дневникот “Нова Македонија“. Си­те до еден ќе го да­де­ме пос­лед­ни­от атом од си­ла­та за да стиг­не­ме до што по­до­бар плас­ман на...

читај повеќе >

И МЕТАЛУРГ ЈА КАЖА СВОЈАТА СТРАНА ОД ПРИКАЗНАТА ЗА ДЕРБИ НАТПРЕВАРИТЕ СО ВАРДАР ВО ЛШ

30.11.2013

Статијата е преземена од “Македонски спорт“ Претседателот на Металург изненаден од ставовите на Вардар по двата одиграни натпревари во Лигата на шампионите. Двете мега...

читај повеќе >