Топ Вести

РК Металург

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ВАНЧО ДИМОВСКИ – КАПИТЕНОТ КАПИТЕНСКИ ГО ПОДНЕСЕ ТОВАРОТ ВО 2012-ТА

27.12.2012

Повредата на Ракчевиќ во февруари ги искомплицира работите во Металург. Врз плеќите на Ванчо Димовски падна сиот товар на играњето на пикерската позиција, и тој сам (подоцна...

читај повеќе >

Личност на 2012 година (фото Бансколиев)

26.12.2012

Денеска, во 12 часот, во „Порта Македонија“, дневниот весник „Нова Македонија“ им ги додели наградите „личност на годината“ за 2012 година на десетте личности во избор на...

читај повеќе >

ИЗБОР НА “НОВА МАКЕДОНИЈА“: ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА 2012

26.12.2012

Денеска, во 12 часот, во „Порта Македонија“, дневниот весник „Нова Македонија“ им ги додели наградите „личност на годината“ за 2012 година на десетте личности во избор на...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ДЕЈАН МАНАСКОВ – ЛЕТАЧКОТО КРИЛО НА МЕТАЛУРГ

25.12.2012

Дејан Манасков со право може 2012-та да ја смета за своја година. Тој е наш ракометар со најголем личен напредок во една година. За само една сезона, тој од надежен ракометар се...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ГОЦЕ ГЕОРГИЕВСКИ – НАДЕЖНОТО ДЕСНО КРИЛО НА МЕТАЛУРГ

25.12.2012

Почетокот  на годината не му ветуваше успех на Гоце Георгиевски. Се чувствуваше криза во неговата игра и требаше да помине време за да влезе во вистинската форма и во...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: РЕНАТО ВУГРИНЕЦ – СЕЗОНСКОТО ОТКРИТИЕ НА МЕТАЛУРГ

21.12.2012

По заминувањето на Жарко Марковиќ, управата на Металург се најде во тешка ситуација. Да се најде десен бек е тешка работа сама по себе, а да се најде квалитетен десен бек, среде...

читај повеќе >

Награди на град Скопје за 2012 година (фото Дарко Андоновски)

21.12.2012

Денеска се одржа традиционалниот избор на најдобрите спортисти и спортски колективи во организација на градот Скопје и на Советот на градот во соработка со Сојузот на...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ФИЛИП МИРКУЛОВСКИ – РАКОМЕТАР ШТО БИ ГО ПОСАКАЛ СЕКОЈ

20.12.2012

Филип Миркуловски е ракометар што би го посакал секој. Фанатично му е посветен на клубот, безумно е храбар, во секој натпревар влегува максимално подготвен, без нималку да се...

читај повеќе >

ДА, НИЕ МОЖЕМЕ

20.12.2012

Текстот е преземен од “Нова Македонија“. Македонија е богата со ресурси. Без разлика дали се природни, човечки или материјални, тие се главниот столб на кој можеме и...

читај повеќе >

ЗА КРАЈ НА 2012-ТА: ДАРКО СТАНИЌ – ЧУДО ОД ГОЛМАН

19.12.2012

Дарко Станиќ е еден од најомилените ликови во македонскиот спорт.  Блесна минатата сезона, но целосно завладеа со симпатиите на нашите фанови во текот на оваа година.  Сите...

читај повеќе >