Достигнувања (трофеи)

imagesВо суверена и независна Македонија, ракометниот клуб Металург игра значајна улога.

Металург е шампион на Македонија во: 2005/62007/82009/102010/11, 2011/12 и во 2013/14 година.

Металург е освојувач на Купот на Македонија во: 200620092010, 2011, 2013 и во 2019 година.