ЕДЕН ДЕН СО НАШИОТ ГЕНЕРАЛЕН СПОНЗОР

16.07.2011 22:42
DSC_0054_resize

Во месноста “Смрдливи води“, во непосредна близина на Галичник, се одржаа традиционалните “Овчарски средби“. Се одржуваат по седми пат, на Петровден. Неколку илјади луѓе, меѓу кои и делегација од Металург, уживаа во богатата програма: натпревари во стрижење и молзење овци, пеливански борби, трки со коњи, изложба на расни шарпланинци и др. Потоа, во селото Галичник, се отвори споменикот на Ѓорѓи Пулевски, спонзорство на нашиот генерален спонзор Минчо Јорданов. Се на се, прекрасен ден поминат во живописните предели на Западна Македонија.

Фотогалерија:

Прочитано 386 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


7 − = 3