Топ Вести

Кадетскиот ЕХФ-шампионат во Австрија заврши со триумф на Австрија

19.08.2018 23:42
1808_0x0

Денеска заврши и кадетскиот ЕХФ-шампионат во Австрија, а заврши со триумф на домашната селекција, која е единствена со максимален број на победи и која ќе настапи на следното кадетско ЕП, дивизија “А“.

.

Последни резултати:

Натпревар за 11. место:  Ирска – Велика Британија  10:28 (5:10)

Натпревар за 9. место:  Бугарија – Косово  33:28 (17:13)

Натпревар за 7. место:  Црна Гора – Латвија  32:26 (15:12)

Натпревар за 5. место:  Словачка – Украина  33:26 (16:13)

Натпревар за 3. место:  Турција – Холандија  30:41 (11:20)

Финале:  Австрија – Чешка  23:17 (12:7)

.

Пласман:

01. Австрија

02. Чешка

03. Холандија

04. Турција

05. Словачка

06. Украина

07. Црна Гора

08. Латвија

09. Бугарија

10. Косово

11. Велика Британија

12. Ирска

Прочитано 42 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


7 − = 5