КНИГАТА НА НИКОЛА БОГДАНОВСКИ – КОЛЕ

27.01.2013 18:05
1.Knigata na Kole_resize

Книгата на Коле е  оставштината на Никола Богдановски Коле, оснивачот, играчот, а потоа и долгогодишниот тренер на Металург, човек кој  што целиот свој живот му го посвети на Металург, и во кој остана се до својата прерана смрт. Коле, ни остави дебела тетратка, полна со новински исечоци и свои забелешки.

Сите што ги интересира почетниот период од историјата на Металург, сите што со носталгија се сеќаваат на тие времиња, сите што учествуваа во тие настани – сега имаат можност и да прочитаат. Испод текстот е дадена фотогалерија (517 фотографии) од целата тетратка на Никола Богдановски, а секоја фотографија е и една статија, еден исечок од историјата на Металург и македонскиот ракомет. Фотографиите се дадени во големина погодна за читање.

Фотогалерија:

Прочитано 853 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


8 − = 5