ЛЕТЕН КАМП НА МЕТАЛУРГ: НАШИОТ ПРОЧУЕН МАСКЕНБАЛ

16.06.2015 22:13
_DSC0354_resize

za tekst

Вечерва е организиран прочуениот маскенбал на кампот на Металург, прекрасна забава за сите учесници на кампот.

Овој пат учествуваа 24 маски од сите наши школи и градови, кои претставија колаж од најразновидни маски. Некои од учесниците маските ги подготвија уште пред тргнување во кампот, а некои импровизираа.

Тричленото жири, во состав Фросина Соколовска (доктор), Тодорчо Николов (тренер) и Тони Ристовски (директор на Академијата Металург), имаше полни раце работа, но сепак успеа да донесе едногласна одлука.

Прво место:  Ана Марија Маркоска, за маската “Маченце“.

Второ место:  Викторија Атанасова, з маската “Трудница“.

Трето место:  Ивана Дончевска, за маската “Циганка“.

Наградените добија и пригодни поклони.

 

Прочитано 1.595 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


8 + = 15