Распоред на натпревари за Домашната лига

Датум Коло Натпревар Резултат
06.09.2019 18:00 1 РК Металург 2 – РК Металург 30:37 (12:20)
14.09.2019 18:00 2 РК Металург – РК Вардар Јуниор 41:17 (19:9)
21.09.2019 19:00 3 Тинекс Пролет – РК Металург 26:26 (13:15)
27.09.2019 19:00 4 РК Металург – РК Бутел 26:25 (15:11)
07.10.2019 14:00 5 Работнички – РК Металург 27:43 (12:23)
10.10.2019 19:00 6 РК Металург – РК Струга 32:25 (13:14)
19.10.2019 18:30 7 РК Пелистер – РК Металург 24:27 (11:15)
02.11.2019 18:00 8 РК Металург – РК Охрид 29:29 (13:17)
06.11.2019 18:30 9 Радовиш – РК Металург 22:36 (14:17)
09.11.2019 18:00 10 РК Металург – РК Металург 2 39:27 (16:12)
20.11.2019 17:00 11 Вардар Јуниор – РК Металург 31:33 (14:15)
27.11.2019 19:00 12 РК Металург – РК Тинекс Пролет 36:28 (20:11)
30.11.2019 19:00 13 РК Бутел Скопје – РК Металург 16:30 (7:11)
06.12.2019 18:00 14 РК Металург – РК Работнички 51:23 (23:10)
01.03.2020 18:00 15 РК Струга – РК Металург 24:29 (15:14)
07.03.2020 18:00 16 РК Металург – РК Пелистер 34:18 (15:8)
11.03.2020 18:00 17 РК Охрид – РК Металург 22:20 (10:11)