ЛИСТА НА НАШИ РАКОМЕТАРИ СО НАЈМНОГУ ПОСТИГНАТИ ГОЛОВИ НА ЕДЕН НАТПРЕВАР ВО ЛИГАТА НА ШАМПИОНИ

05.11.2013 23:27
sala 9publika

za tekst

Металург отсекогаш имал стрелци кои постигнувале по повеќе голови на еден натпревар. Овојпат ви предлагаме листа на наши ракометари со најмногу постигнати гола на еден натпревар. Наброени се 38 средби, во кои нашите стрелци постигнаа по седум и повеќе гола, а најчесто фигурира Наумче Мојсовски, кој во 13 наврати има такви постигнувања.

Бр.

Играч

Натпревар

Дата

Голови

01

Мојсовски Наумче

Металург – Висла Плоцк

20.10.2011

12

02.

Џорџевиќ Борко

Чеховски Медведи – Металург

30.09.2006

11

03.

Вугринец Ренато

Металург – Ст.Петербург

20.10.2012

11

04.

Макалоски Гоце

Металург – Чеховски Медведи

04.11.2006

10

05.

Ангеловски Бранислав

Фленсбург – Металург

19.10.2006

9

06.

Мојсовски Наумче

Динамо Минск – Металург

14.03.2013

9

07.

Марковиќ Жарко

Металург – Ст.Петербург

03.12.2011

9

08.

Вугринец Ренато

Металург – Пари Сен Жермен

28.09.2013

9

09.

Маљцев Олег

Металург – Фленсбург

08.10.2006

8

10.

Шмигиќ Иван

Металург – Драмен

18.10.2008

8

11.

Станојевиќ Александар

Металург – Барселона

08.11.2008

8

12.

Марковиќ Жарко

Висла Плоцк – Металург

19.02.2012

8

13.

Мојсовски Наумче

Хамбург – Металург

16.10.2011

8

14.

Мојсовски Наумче

Металург – Констанца

19.11.2011

8

15.

Димовски Ванчо

Металург – Драмен

18.10.2008

7

16.

Маљцев Олег

Металург – Драмен

18.10.2008

7

17.

Георгиевски Гоце

Металург – Горење Велење

06.10.2012

7

18.

Манасков Дејан

Металург – Горење Велење

06.10.2012

7

19.

Марковиќ Жарко

Ст.Петербург – Металург

09.10.2011

7

20.

Мојсовски Наумче

Ст.Петербург – Металург

09.10.2011

7

21.

Мојсовски Наумче

Металург – Ст.Петербург

03.12.2011

7

22.

Козлина Миладин

Висла Плоцк – Металург

19.02.2012

7

23.

Марковиќ Жарко

Металург – Хамбург

16.02.2012

7

24.

Мојсовски Наумче

Загреб – Металург

24.03.2012

7

25.

Марковиќ Жарко

Металург – Загреб

18.03.2012

7

26.

Манасков Дејан

Шамбери – Металург

30.09.2012

7

27.

Мојсовски Наумче

Шамбери – Металург

30.09.2012

7

28.

Мојсовски Наумче

Силкеборг – Металург

14.10.2012

7

29.

Вугринец Ренато

Металург – Киелце

18.11.2012

7

30.

Вугринец Ренато

Металург – Шамбери

01.12.2012

7

31.

Мојсовски Наумче

Горење Велење – Металург

09.02.2013

7

32.

Мојсовски Наумче

Ст.Петербург – Металург

16.02.2013

7

33.

Вугринец Ренато

Ст.Петербург – Металург

16.02.2013

7

34.

Козлина Миладин

Металург – Силкеборг

24.02.2013

7

35.

Вугринец Ренато

Металург – Динамо Минск

23.03.2013

7

36.

Ракчевиќ Младен

Динамо Минск – Металург

14.03.2013

7

37.

Мојсовски Наумче

Вакер Тун – Металург

21.09.2013

7

38.

Мојсовски Наумче

Металург – Динамо Минск

20.10.2013

7

Прочитано 1.542 пати

(1) Коментар

  1. Ne trebase da se otpustat Rakcevic i Kozlina, ama sto da pravime… vozime ponatamu, samo eden Metalurg !

Напиши одговор на drnde pirat Откажи одговор


3 − 2 =