Македонија очекувано во вториот барабан

17.06.2019 22:02
ehf-foto-1

ЕХФ денеска ги објави барабаните за ЕП 2020. Македонија очекувано се најде е во вториот барабан, а првото место освоено во групата ни донесе привилегија да не играме со Германија и со Норвешка, кои исто така се во вториот барабан. Тоа значи дека Македонија на ЕП ќе игра или во Австрија или во Шведска и го избегнеме непријатниот и далечен Трондхајм.

ЕХФ базирано на пласманот во групите и на пласманот на последното ЕП ги распореди екипите на следниов начин:

.

Барабан 1: Шпанија, Шведска, Франција, Хрватска, Чешка, Данска
Барабан 2: Норвешка, Македонија, Белорусија, Словенија, Германија, Унгарија
Барабан 3: Австрија, Црна Гора, Летонија, Исланд, Португалија, Швајцарија
Барабан 4: Босна и Херцеговина, Русија, Полска, Швајцарија, Украина, Холандија, Србија

.

Ждрепката за составот на групите ќе се одржи на 28 јуни во Виена.

Прочитано 410 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


+ 4 = 7