МАКЕДОНСКИОТ ШАМПИОН ВО ИДНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЛИГА НА ШАМПИОНИ Е РАНГИРАН ВО ПРВИОТ ШЕШИР

17.04.2012 14:54
640px-EHF_Champions_League.svg

Одредени се шеширите кои ќе ги формираат 4-те квалификациони турнири чии победници ќе обезбедат учество во групната фаза на Лига на шампиони.

Македонскиот претставник е ставен во група на носители, во првиот шешир.

Како и лани, четири екипи со Wild Card ќе формираат посебен квалификационен турнир.

Квалификационите турнири ќе се играат на 8 и 9 септември 2012 година.

Еве ги шеширите:

Шешир бр.1:

Романија 1 (шампионите)

БиХ 1

Македонија 1

Белорусија 1

Шешир бр.2:

Грција 1

Словачка 1

Норвешка 1

Србија 1

Шешир бр.3:

Украина 1

Португалија 1

Израел 1

Австрија 1

Шешир бр.4:

Турција 1

Црна Гора 1

Исланд 1

Италија 1

Прочитано 664 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


8 − = 5