Македонските репрезентации ќе се обидат да не бидат последни на ЕП во ракомет на песок

07.07.2019 00:57
62362397_710558962709730_2570392280020025344_o

Со нови порази нашите две репрезентации на ЕП во ракомет на песок дојдоа во ситуација утре да се борат за избегнување на последното место.

.

Мажи:

Словенија – Македонија  2:0 (29:21 и 27:22)

Утре го играме последниот натпреват на ЕП. Во обид да го избегнеме последното место, ќе треба да ја совладаме селекцијата на Црна Гора.

.

Жени:

Македонија – Словенија  0:2 (10:13 и 9:15)

Утре го играме последниот натпреват на ЕП. Во обид да го избегнеме последното место, ќе треба да ја совладаме селекцијата на Кипар, која еднаш веќе ја победивме.

Прочитано 59 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


+ 4 = 10