МЕТАЛУРГ Е НАЈДОБАР И ПО СВОЈАТА РАБОТА НА ФЕЈСБУК

11.10.2013 13:15
main_facebook_2_r1_resize

za tekst

По победата во изборот за најдобар веб-сајт во регионот, еве стигнува и признанието дека имаме и најдобра фејсбук-презентација во регионот. Балкан Хандбал ги анализираше фан-страниците на клубовите од просторот на поранешната заедничка држава и констатира дека Металург, Вардар и Цеље, по тој редослед, се најдобри. При тоа, Балкан Хандбал констатира дека кај дел од екипите бројноста на фановите резултира и од припадност во големи спортски друштва, со секции за фудбал, кошарка, одбојка…

Редослед на Топ-10 екипи, според бројот на фанови на фејсбук:

01. Mеталург   16669
02. Вардар   14297
03. Цеље П.Л.   13021
04. Загреб   6659
05. Борац Б.Л.   5259
06. Пелистер   4960
07. Mарибор   4879
08. Босна   4578
09. Горење   4309
10. Нексе   3978

Овие податоци се дадени со состојба забележана на 3 октомври. Иако поминаа само осум дена веќе има сериозни промени во бројноста на членството. Во овој момент, првите три клуба ја имаат следната бројност на фанови:

1. Металург   18050  (+ 1381)

2. Вардар   15325  (+ 1028)

3. Цеље П.Л.   13061   (+ 40)

 

s1.reutersmdia.net_resize

Прочитано 838 пати

(2) Коментари

  1. molba do Metalurg ako moze da ne informirate koj e problemot so web stranicata na Makedonskata rakometna reprezentacija koja podolgo vreme ne funkcionira.

    • Молба и до вас, ако вие дознаете да ни кажете.

Напишете коментар


− 2 = 1