Одиграно е последното коло во мини-лигата на Металург за регионот Скопје

29.04.2018 17:20
_DSC0234_resize

Во Автокоманда денеска се одигра последното и решавачко коло во мини-лигата на Металург за регионот Скопје.

За многу од екипите ова беше последна шанса да обезбедат место во фајналфорот на лигата.

Одиграни се 28 натпревари на кои настапија екипи од Скопје, Охрид, Кичево и од Прилеп. Се играа натпревари од мини-ракомет и од стандарден ракомет.

.

Резултати:

08.30  Кемпа – Макстил  Машки 2006/7   5:9 (0:3)

08.30  Репро 21 – Бетон   Машки 2006/7   15:1 (9:1)

09.00  Факом – Металург Јуниор   Машки 2008 и помали   2:7 (1:4)

09.00  Репро 1 – Кадети Металург    Машки 2008 и помали   17:3 (9:2)

09.30  Хандбал Старс – Дуферко   Машки 2008 и помали   8:24 (4:17)

09.30  Весна – Ревита   Женски 2008 и помлади   2:12 (1:9)

10.00  Рено – Хандбал Старс   Машки 2006/7   13:10 (8:5)

10.00  Ре Медика – РШ Макалоски   Машки 2006/7   28:9 (11:7)

10.30  Бетон – Сани 14   Машки 2006/7   1:23 (0:15)

10.30  Колибри – Хандбал Старс   Женски 2006/7   14:7 (12:5)

11.00  Хотел Бетон – Сани 14   Женски 2006/7   5:15 (1:7)

11.00  Маја – Хандбал Старс   Женски 2008 и помали   0:7 (0:4)

11.30  Хандбал Старс – Кемпа   Машки 2006/7   9:11 (6:7)

11.30  Рено – Репро 21   Машки 2006/7   11:13 (5:6)

12.00  РШ Макалоски – Макстил   Машки 2006/7   5:17 (0:10)

12.00  Бетон – Ре Медика   Машки 2006/7   4:18 (0:8)

12.30  Хандбал Старс – Ревита  Женски 2008 и помали   8:6 (4:3)

12.30

13.00  Кемпа – Сани 14   Машки 2006/7   8:17 (5:7)

13.00  РЖ Институт – РШ Макаловски   Машки 2006/7   9:13 (3:8)

13.30  Хандбал Старс – Весна  Женски 2008 и помали   10:0 (10:0)

13.30  Макстил – Хандбал Старс  Машки 2006/7   25:4 (7:3)

14.00  Сани 14 – Рено   Машки 2006/7   20:8 (13:6)

14.00  Ревита – Маја   Женски 2008 и помали   9:8 (6:3)

14.40  Сани 14 – РШ Макалоски   Женски 2004/5   11:8 (4:4)

15.20  РК Металург – Сани 14   Машки 2004/5   5:11 (2:6)

16.00  Стоби – Хандбал Старс   Женски 2004/5   10:0 (10:0)

16.40  Нова Македонија – РШ Макалоски  Женски 2004/5   3:6 (0:3)

17.20  Сани 14 – ПГО   Машки 2004/5   14:14 (9:8)

.

До крајот на основниот дел на мини-лигата останаа да се доиграат следните натпревари:

РЖ Институт – Репро 21   Машки 2006/7

Ре Медика – РЖ Институт   Машки 2006/7

Весна – Маја   Женски 2008 и помали

ПГО – РК Металург  Машки 2004/5

Стоби – Нова Македонија   Женски 2004/5

Прочитано 92 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


− 2 = 7