Организатори на Светските првенства во младинските категории

29.02.2020 00:21
IMG_6274

Македонија продолжува со традицијата да организира големи ракометни манифестации.

На конгресот на ИХФ во Каиро беше прифатена кандидатурата на нашата земја за организација на една голема ракометна манифестација.

РФМ беше кандидат за организација на четири Светски првенства, а го доби младинскиот Мундијал во женска конкуренција во 2024 година. Освен ова, РФМ беше кандидат и за организација на женското кадетското СП во 2024 година, СП за кадети во 2025 година и СП за младинци во 2025 година.

Организатори на Светските првенства во младинските категории:
СП 2020 (кадетки) – Хрватска
СП 2022 (кадетки) – Грузија
СП 2022 (младинки) – Словенија
СП 2024 (младинки) – Македонија
СП 2023 (кадети) – Хрватска
СП 2025 (кадети) – Словенија
СП 2023 (кадети) – Германија
СП 2025 (младинци) – Полска

Прочитано 5 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


9 − = 4