Пионерот на Металург 2 на една средба постигна рекордни 20 гола

05.10.2019 22:13
DAR_4074_resize

Пионерите на Металург 2 денешната средба со тимот на Риниа М, од оправдани причини, беа принудени да настапат со само 7 ракометари. Сепак убедливо победивме.

Куриозитет на средбата се 20-те постигнати голови на нашето десно крило Матеј Филиповски, за само 40 минути колку што се играат пионерските натпревари.

Не можеме да тврдиме, но тоа е веројатно македонски пионерски рекорд, за што искрено му честитаме.

Прочитано 690 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


4 + 2 =