ПОБЕДА НА БЕТОН ЗА ПРИКЛУЧОК КОН ВОДЕЧКИТЕ

23.05.2012 16:27
logo_slika_zdravje-610x74

Екипата на Бетон ја оствари својата трета победа и сега е на само еден бод заостаток зад водечките Нова Македонија и Дуферко. Средбата против екипата на Винарија Стоби помина во рамноправна и напрегната борба каде победникот не се знаеше до самиот крај. Најдобар поединец на средбата беше Кузмановски, член на поразената екипа, со дадени 5 гола, додека кај победникот се истакнаа Ниневски и Овнарски со по 3 гола.

Винарија Стоби – Бетон  11:12  (5:6)

Винарија Стоби: Георгиевски, Мијајлевски, Кузмановски 5, Митковски, Стефановски 3, Димитровски 2, Наумовски, Илијоски, Зајков, Јовевски 1, Стојановски и Саздовски.     Тренер: Никола Матлиевски.

Бетон: Христов, Стојковски, Бошковски, Весов, Маџаров 1, Ниневски 3, Салемовски 2, Данчевски, Наковски, Бошков, Овнарски 3, Стојов, Рајчин 1, Дрндар, Серафимов 2 и Брунчевиќ.         Тренер: Никола Матлиевски.

Делегат: Капсарева Михаела.

Лекар: Александра Стојановска.

Прочитано 219 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


8 + 8 =